Iako se na početku pojavila informacija kako je uz Peđu Kojovića ostavku na sve stranačke funkcije u Našoj stranci podnijela i potpredsjednica Irma Baralija, ona je na svom Facebooku navela kako ponekad na sastancima Predsjedništva Naše stranke bude i "žustrih rasprava" te dodala da je to izraz "demokratičnosti" i "slobode" i da će ipak i dalje biti aktivna u ovoj političkoj opciji.

"Kao potpredsjednica Naše stranke, zajedno sa svojim prijateljima i kolegama, nastavljam se boriti za pravednije, zdravije i bolje društvo u kojem ćemo s radošću živjeti svi", napisala je Baralija.

Ona je dodala da je ono kroz šta Naša stranka trenutno prolazi prirodan proces u politici.

"Ono kroz što Naša stranka trenutno prolazi su prirodni politički procesi iz kojih smo i do sada izlazili još snažniji, ne sumnjam da će tako biti i ovaj put", dodala je.

Podsjetimo da je kompletan cirkus nastao prije nekoliko dana, kada je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić otišla u posjetu Drašku Stanivukoviću u Banju Luku.

Potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija je tada napisala komentar na Facebooku u vezi s ovim sastankom koji se nije svidio rukovodstvu partije kojoj pripada, a sigurno ni koalicionim partnerima iz SDP-a. 

Naime, u komentaru ispod fotografije Baralija je navela kako je Benjaminina fotografija s Draškom kao prikaz s vjenčanja, dok je njena fotografija s Kordićem kao fotografija na kojoj izgleda kao "nakon dvoje djece".

Interesantno je i to da je Irma Baralija često sklona davanju izjava koje sama kasnije negira ili mora objašnjavati. Tako se desilo i ovaj put, a Facebook status u kojem je navela kako ostaje na funkcijama u Našoj stranci više se ne može pronaći na njenom profilu. Tačnije, izbrisan je.

Jedino što je u ovom momentu sigurno jeste to da treba pustiti Irmu Baraliju da prenoći pošto se zna da je jutro uvijek pametnije. Možda se opet predomisli...

VIŠE O TEMI: VIŠE NE IDU DALJE: Ostavke u Našoj stranci podnijeli Peđa Kojović i Irma Baralija