Tetris | 26.09.2022.

Projekti stambenog zbrinjavanja

Općina Pale u FBiH: Deset porodica dobilo ključeve stanova

"Kroz projekat CEB II osigurana su kreditna sredstva Razvojne banke Vijeća Europe za zatvaranje 121. kolektivnog centra. Za tu namjenu bit će osigurano 2.600 stambenih jedinica u 82 zgrade i objekta u 45 općina i gradova u BiH. Na taj način će biti zatvoreni svi kolektivni centri u Rs-u i više od 76 posto na području FBiH", saopćeno je iz Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH

R. I.

U općini Pale u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine danas su uručeni ugovori za deset porodica korisnika kolektivnih, alternativnih smještaja i porodica iz ranjivih kategorija.

Uručenju ugovora su prisustvovali su federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Aida Obuća i načelnik općine Pale FBiH Almin Ćutuk.

"Kroz projekat CEB II osigurana su kreditna sredstva Razvojne banke Vijeća Europe za zatvaranje 121. kolektivnog centra. Za tu namjenu bit će osigurano 2.600 stambenih jedinica u 82 zgrade i objekta u 45 općina i gradova u BiH. Na taj način će biti zatvoreni svi kolektivni centri u Rs-u i više od 76 posto na području FBiH", saopćeno je iz Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.

Istaknuto je da je na području FBiH u toku izgradnja stambenih objekata sa ukupno 351 stambenom jedinicom za devet podprojekata koji se realiziraju na području Grada Bihaća, Gračanice, Mostara, Čapljine, Živinica i Lukavca, kao i na području općina Ključ, Kalesija i Foča/Ustikolina.

"Do sada je završena sanacija i izgradnja objekata za 27 podprojekata s ukupno 653 stambene jedinice. Od čega je useljeno 507 stambene jedinice, a do kraja godine planira useljenje još 146 porodica u nove stambene jedinice u općinama Velika Kladuša, Čelić, Goražde, Mostar i Ilidža", dodaje se u saopćenju.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Nestao s kruzera: Putnik spašen nakon što je 15 sati proveo u moru

Fadil Novalić povrijeđen tokom planinarenja: ´Hvala Bogu nije ništa strašno´

Iznenada u 64. godini: Preminuo bjeloruski ministar vanjskih poslova

Turkiye: Erdogan otvorio fabriku oružanih sistema ASELSAN