Učesnicima je zahvalio predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 27. godišnjice genocida Hamdija Fejzić, ističući što su svojim učešćem pokazali dostojanstvo i poslali poruku mira.

"Drago mi je da nije bilo nikakvih problema, poslali ste poruku mira te da se nikad ne ponovi Srebrenica i da nikad nećemo zaboraviti naše šehide i Srebrenicu. Ovo je poruka nama koji smo se vratili u Srebrenicu i Podrinje da više nismo sami i da vi nama dajete punu podršku. Vaše prisustvo i pohod šalju poruku onima koji lijepe fotografije da nas zastraše. Koristim priliku da vas zamolim da ne reagujete na provokacije sa druge strane. Oni su postigli kontra efekat, ovdje nas je iz godine u godinu sve više. Nikad nećemo dati da se zaborave žrtve u Srebrenici" poručio je Fejzić.

Predsjednik Pododbora "Marša mira 2022“ Amir Kulaglić posebnu zahvalnost na učešću je uputio mladima, djeci preživjelih veterana koji su se dostojanstveno ponašali i pokazali da su spremni da preuzmu odgovornost u budućnosti da vode značajne aktivnosti.

"Mi smo svojim maršovanjem odali dužnu pažnju i poštovanje svim nevino stradalim žrtvama genocida i pripadnicima 28. dviizije. Svojim dostojanstvenom smo poslali poruku mira da svjedočimo da ćemo sve učiniti da se genocid nikad i nigdje ne ponovi" kazao je Kulaglić.

Učesnici Marša mira večeras će učestvovati u činu iznošenja tabuta s posmrtnim ostacima žrtava genocida na prostor musalle, a sutra će prisustvovati dženazi i ukopu.