Dnevni avaz, službeno glasilo čas vladajućeg a čas opozicijskog SBB BiH objavio je u svom današnjem izdanju čestitku Benjamine Karić i Jasmina Ademovića povodom nastupajućeg Kurban-bajrama. Plaćeni oglas iz Gradske uprave Sarajeva objavljen je a u njemu je stajalo da Karić i Ademović čestitaju građanima Sarajeva - ramazan.

Da Avaz uglavnom objavljuje gluposti i besmislice zna svako ko ga je makar jednom pročitao no ova je čestitka zaista bila urnebesnog sadržaja i izazvala je salve smijeha korisnika društvenih mreža. 

Čitav dan je trajao urnebes dok Karić i Ademović nisu smislili kako da reagiraju pa su to konačno i učinili. Uglavnom nisu oni krivi nego je kriv renomirani medij koji je objavio pogrešnu čestitku. Što ga, tvrde Karić i Ademović, ne čini manje renomiranim iako objavljuje gluposti.

Treba vjerovati da njih dvoje znaju šta je Bajram a šta ramazan, ako ništa makar zato što su "genetski predodređeni", ako ništa a ono zbog one Karićkine tepsije baklave što je ostalo jedino njezino dostignuće u dosadašnjem gradonačelničkom angažmanu.

Zato su u reagiranju, da ne bude zabune, svim muslimanima i muslimankama (baš kao da Bajram slave i protestanti ili grkokatolici) čestitali "nastupajući hadžijski ili Kurban bajram".

Što je sigurno, sigurno!

Reagiranje iz Gradske uprave prenosimo u cijelosti: 

Povodom tehničke greške i pogrešno objavljene čestitke u Dnevnom Avazu, Grad Sarajevo ističe da je čestitka povodom nastupajućeg Kurban bajrama upućena sa tačnim sadržajem za blagdan koji se obilježava.

Grad Sarajevo je uputio tačan tekst čestitke, u kojoj je jasno navedeno da čestitamo Kurban bajram.

Grešku je napravio medij koji je objavio pogrešnu čestitku, a ne onu koju je uputio Grad. Također, odbacujemo zlonamjerna tumačenja po kojim se prosta tehnička omaška koristi za političko spinovanje i zloupotrebu.

Žao nam je što se potkrala greška u inače priznatom, renomiranom štampanom mediju, koja je plod slučajnosti, a nikako bilo čije namjere ili nepoznavanja činjenica.

Grad Sarajevo i ovim putem svim muslimanima i muslimankama čestita nastupajući hadžijski ili Kurban bajram, a našim hadžijama želimo da njihovo sveto hodočašće bude oplemenjeno božjom nagradom i da se zdravo i sigurno vrate u svoju domovinu.