Ispred zgrade Vlade Crne Gore u Podgorici večeras je održan protest građana, koji su nezadovoljni u zbog najave izvršne vlasti da će u Ujedinjenim nacijama (UN) podržati rezoluciju o Srebrenici, javlja Anadolu.

Na protestu se okupilo više stotina građana, koji su u više navrata skandirali „Izdaja, izdaja“.

Okupljeni su nosili zastave Srbije, Rusije, crkvene zastave sa četiri ocila, kao i trobojke sa grbom Petrovića koje su se koristile u vrijeme Kraljevine Crne Gore.

Predsjednik Miholjskog zbora, jedne od organizacija koja je organizator protesta, Zdravko Nišavić, kazao je da će sjutra, ukoliko rezolucija bude usvojena, ispred Vlade biti organizovan još veći protest.

„Mi nismo genocidan narod, mi nismo narod koji bi nekom učinio nešto nažao“, kazao je Nišavić.

On je poručio da će usvajanje rezolucije "doprinijeti sukobima na Balkanu".

"Nama nije jasno da li to ljudi koje smo doveli na vlast to ne vide. Doprinijeće sukobima. Okupili smo se da im pomognemo da to shvate", kazao je on.

Glasanje Crne Gore za usvajanje rezolucije je, prema njegovim riječima, opasan čin.

Skup su organizovale prosrpske organizacije, a prisustvovali su i neki od političara manjih prosrpskih političkih partija u Crnoj Gori.

Prisutni su bili poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin, nosilac liste "Budva naš grad" na lokalnim izborima u Budvi Nikola Jovanović, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković i predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović.

Večerašnji skup obezbjeđivao je veliki broj policijskih službenika sa opremom za razbijanje protesta, a ispred zgrade Vlade su postavljene i zaštitne ograde.