Beyoncé sa Jay-Z-om čini jedan od najmoćnijih parova u industriji zabave. Vjerojatno najmoćniji. No, Beyoncé Giselle Knowles-Carter, poznatija kao Beyoncé, institucija je za sebe. Ove ju je godine magazin Forbes uvrstio na svoju listu najbogatijih žena koej sus ame stekle bogatstvo. Našla se na poziciji 73 a list je njeno bogatstvo procijenio na 440 miliona dolara. Nije loše za curu koja je tek napunila 40 godina.

Djevojka rođena u Houstonu (Texas) vjerovatno nije ni zamišljala šta će joj život donijeti. Uspješna pjevačica, glumica, poslovna žena i prije svega majka. Beyoncé ima troje djece s Jay Z -jem, djevojčicu rođenu 2012. godine i dva blizanca, koji su na svijet došli 2017. godine.

Pjevačica je sa suprugom skoro 20 godina ali nije uviojek sve bilo ružičasto budući da se još uvijek pamti kako je Beyoncé javno objavila Jay-Z-jevu nevjeru. Ta je epizoda ugrozila njihovu vezu, no ona mu je na kraju oprostila.

Za umjetnicu je porodica veoma važna. Majka joj je bila frizerka, a otac prodavač, a majka je, kad je shvatila koliko je kćerkin talenat, sve ostavila kako bi joj bila zastupnica.

Beyoncé je bila dio banda Destiny's Child, grupu koju je osnovala sa Michelle Williams i Kelly Rowland. Međutim, malo po malo, putevi tri mlade žene razdvojili su se 2001. kada su objavile prekid mada su i nakon toga sarađivali na nekim projektima.

Beyoncé je 2003. objavila album Dangerously in Love, koji će osvojiti pet nagrada Grammy. Od tada je gomilala uspjeh za uspjehom. Godine 2018. za nastup na festivalu Coachelle zaradila je između 6,6 i 9,8 miliona eura. Kasnije je sa Netflixom potpisati ugvovor vrijedan 50 miliona dolara za snimanje dokumentarnog filma Homecoming.

Na turneji On the Run II Tour je zaradila više od 210 miliona eura. Međutim, njezini prihodi ne dolaze samo od njezinih nastupa, budući da se  također okušala i kao glumica te je reklamno lice nekoliko brandova. Posljednja kampanja je bila ona za Tiffany & Co.

Vlasnica je brojnih nekretnina, poput njegove vile u Bel Airu (Kalifornija), koja ima četiri bazena, spa centar, još jedne u East Hamptonu i crkve koju je kupila u New Orleansu. Majci je kupila kuću u Houstonu vrijednu četiri miliona eura.

Međutim, poznata je i njena altruistička strana. Jedna od njezinih najvećih borbi je za prava žena, zajedno sa suprugom ima program stipendiranja mladih ljudi a nakon uragana Harvey donirala je novac za pomoć žrtvama Houstona, njezinog rodnog grada.