Trinaest zemalja, 21 dan i 18.755 kilometara. Ovo su brojke koje pokrivaju najduže putovanje vlakom na svijetu, ono koje počinje u Lagosu, u portugalskom Algarveu, a završava na otoku Singapuru nakon obilaska Evrope i Azije i ušla je Guinnessovu knjigu rekorda.

Željezničku avanturu oko pola svijeta sa zaustavljanjem u Parizu, Moskvi i Pekingu, osmislili su korisnici Reddita, uspješne digitalne platforme koja funkcionira kao forum za vijesti i sebe smatra "naslovnom stranicom interneta".

Za pomno osmišljavanje ove nove rute bili su zaduženi ljubitelji vozova a pomogao im je Mark Smith, autor bloga The Man in Seat 61, specijaliziranog za rute vozova diljem svijeta.

Korisnici Reddita i Smith zajedno su izračunali i kolika bi bila cijena karte za najduže putovanje vozom na svijetu: oko 1200 eura, što bi također pokrilo neke transfere između stanica za presjedanje između vozova. Približno trajanje bi bilo 21 dan, s uključenim noćenjima.

Turneja pokriva ukupno 13 zemalja od Portugala do Singapura. Među njima su Španija, Francuska, Poljska, Rusija, Tajland ili Malezija. Sve što vam treba je 21 dan godišnjeg odmora i 1200 eura.