U dvorištu porodice Sarajlić i bijeljinskom naselju Bukreš danas je obilježena 30. godišnjica svirepog zločina nad bošnjačkim civilima. U noći sa 24. na 25. septembar 1992. godine u smrt su odvedene porodice Sarajlić, Malagić i Sejmenović. 

Ubijena su 22 člana spomenutih porodica, među kojima i sedmero djece. Upravo na stopu, trag u betonu, koji je ostavila Alma Sarajlić kada se gradila porodična kuća, danas su njeni rođaci i drugi učesnici komemoracije položili vijence i cvijeće. 

- O ovom zločinu sam pisao u svojim knjigama, a Tužilaštvu BiH je trebalo 15 godina da podigne optužnicu. Danas se u Bijeljini obilježava Dan oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu. Strašno je da se o ovom zločinu i 30 godina poslije šuti. Strašno je što svi znaju za zločin, a šute - kaže Juusf Trbić, novinar i publicista iz Bijeljine. 

Na komemoraciji prisutnima se obratio i advokat Duško Tomić, koji je ubijanje porodica Sarajlić, Sejmenović i Malagić nazvao malim genocidom. Rekao je i da je advokat jednom od optuženih koji je izrazio pokajanje te da jedva čeka susrete sa svjedocima koji, prema njemu, trebaju biti na optuženičkoj klupi, poput Predraga Ješurića. 

Amir Hadžisalihović, brat ubijene Amire, priča kako je iza njih tri decenije tuge i boli. Ipak, dočekali su da Tužilaštvo BiH podigne, a Sud BiH potvrdi optužnicu. 

Kuće Sarajlića, Sejmenovića i Malagića su prazne, a samo stopa malene Alme u betonu svjedoči da su nekada tu živjeli sretno. 

Prije 30 godina pobijeni su Sarajlići: Admir i Alma Sarajić, djeca od 6 i 10 godina, njihova majka Amira rođena 1955. godine i njihov otac Osman (sin Izin) rođen 1956. godine, njegov mlađi brat Senad (1967), otac Izo (Izedin) rođen 1931. i majka Rašida rođena 1920. godine, Derviša Sarajlić rođena 1956, Muharem Sarajlić, sin Ćerimov (1952), Selma Sarajlić, kćerka Muharemova i Dervišina, rođena 1980. godine (imala je dvanaest godina) i njen brat Zekerijah (1976), Zurijeta Sarajlić rođena 1934., i njena sestra Najla Džafić (1931), koja je te večeri došla da ih posjeti. Pobijeni su i Sejmenovići: Jusuf (sin Hasanov) rođen 1949, njegova žena Izeta rođena 1951. i djeca Edina (1973) i Edin (1979). Pobijeni su Malagići: Rašid (otac Durmo) rođen 1947, njegova majka Haša , rođena 1926, Rašidova žena Amira rođena 1953, i djeca Elvir (1972) i Almir (1974).

Krajem prošle godine, poslije 29 godina čekanja, Službenici državne agencije SIPA-e na području bh.entiteta RS uhapsili su više osoba. Sud Bosne i Hercegovine je u januaru 2022. godine potvrdio optužnice protiv: Živana Miljanovića, pomoćnika komandira SJB-a Bijeljina, Steve Bokarića, pripadnika Službe državne bezbjednosti Bijeljina, Jovice Petrovića i Mirka Simića, pripadnika Interventnog voda SJB-a, Gorana Sarića, nekadašnjeg komandanta Specijalne brigade policije Republike Srpske (RS), Ljuboje Markovića i Slavenka Kočevića, pripadnika Specijalnog voda MUP-a RS-a, te  Zvonka Pržulja.