Hamidu Hadžiću, novinaru iz Kaknja koji je prvi objavio priču o nesavjesnom liječenju dvogodišnje Džene Gadžun, u Kantonalnoj bolnici Zenica nisu dali uputnicu za kontrolu na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu iako do ovog slučaja nikada nije imao tu vrstu „administrativnih“ problema. Naime, on je višegodišnji oftamološki pacijent i u nekoliko navrata imao je operativne zahvate na lijevom oku, ali ovaj put mu je komisija iz zeničke zdravstvene ustanove odbila dati uputnicu za Sarajevo.

Interesantno je da je članica prethodno spomenute komisije bila i dr. Nina Jovanović, specijalista oftamologije, koja je liječila rahmetli Dženu Gadžun i koja, što je potvrđeno iz Ljekarske komore Federacije Bosne i Hercegovine, u trenutku operacije dvogodišnjeg djeteta nije imala licencu za dopunski rad.

Čisto radi podsjećanja, Džena Gadžun iz Kaknja zadobila je teške komplikacije nakon operacije u novembru prošle godine u privatnoj klinici „Bejtović“ u Sarajevu, a ubrzo nakon toga njeno srce prestalo je da kuca. Pala je u komatozno stanje nakon zahvata koji je trebao biti rutinski u navedenoj privatnoj klinici u sarajevskom naselju Dobrinja. Djevojčica je bila rođena sa spuštenim očnim kapkom te joj je zbog toga ugrađena plastika u oko. Nakon operacije koja je izvedena s ciljem uklanjanja plastike, jer je njen organizam nije primio, a koju je izvršila dr. Nina Jovanović, nije se probudila iz kome zbog čega je hitno prebačena na KCUS.

Također, tada se utvrdilo da su bili sumnjivi i aparati Privatne ordinacije za anesteziju i terapiju bola „dr. Suad Rožajac“, koji su korišteni tokom zahvata. Oni nisu bili zakonski verificirani, što prema Zakonu o mjeriteljstvu BiH podrazumijeva da nemaju potrebnu dozvolu za upotrebu.

Valja napomenuti da još uvijek niko nije odgovarao za njenu smrt.