Srbijanski fudbalski stručnjak Nenad Lalatović novi je trener banjalučkog “Borca”. “Sigurno je da je veliki izazov raditi u velikom klubu kao što je 'Borac' iz Banjaluke. To je Republika Srpska, naš narod i znam da je klub sa velikom tradicijom kojeg ljudi obožavaju. To je uređena zemlja i Borac želi da vrati titulu u Republiku Srpsku, što je meni bitno”, kazao je nakon što je objavljena vijest o njegovom angažmanu.

Lalatović je poznat po brojnim skandalima u Srbiji, a na glasu je i kao poklonik ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

“Ja politiku volim, iako mi mnogi to zameraju. Doktoru Vojislavu Šešelju sam se divio kao dete, obožavao sam da gledam te njegove mitinge. Uživao sam u njegovoj hrabrosti. Otišao je u Hag na pravdi Boga, jer je hrabar da dokaže svima da je nevin, što je i uspio. Drago mi je da imamo takve Srbe i vojvode kao što je on”, izjavio je Lalatović u januaru proše godine u intervjuu za Mondo.

Uz Šešelja, Lalatoviću je politički uzor i današnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. “Politički uzori s 15 ili 16 godina bio mi je Vojislav Šešelj i čovek koji sada vodi Srbiju Aleksandar Vučić. Šešelja sam voleo jer je bio hrabar, nije imao dlake na jeziku, takav je i naš sadašnji predsednik. Kada me pitaju zašto voliš i poštuješ Vučića kažem da sam ga gledao na nekim utakmica Zvezde i Partizana kako se raduje posle gola. Sam je rekao da navija za Zvezdu. Meni prija kako Srbija izgleda danas, sve je jača i jača, moćnija i moćnija”, izjavio je novi trener banjalučkog “Borca”.