Specijalno izdanje sedmičnika Stav pod naslovom Sve za Mostar u cijelosti je posvećeno Mostaru. Sedmičnik Stav okupio je mostarsku društvenu elitu, onu političku, vjersku, privrednu, sportsku i kulturnu, koja iz raznih aspekata  rasvjetljuje i sadašnjost i prošlost grada na Neretvi.

Za Stav pišu i govore kandidati na listama, uvaženi književnici, izdavači, intelektualci, privrednici, doktori nauka, sociolozi, sportaši, doktori medicine, muftije, imami, zlatni ljiljani, kulturni radnici, publicisti, dijaspora… Svi su Mostarci, rođenjem ili mjestom života, i svi se slažu u jednom: da su predstojeći izbori sudbinski bitni za Mostar i da je ključno u što većem broju izaći na izbore 20. decembra.

U ime boljeg Mostara, evropskog Mostara, onog Mostara koji će nadići podjele i prestati biti grad slučaj, u ime ljubavi prema gradu koji je stoljećima bio urbano, multikulturalno, multikonfesionalno i administrativno središte Hercegovine.

Specijalno izdanje Stava s jedne je strane budničarski apel Mostarcima, s druge strane pokazuje da Mostar ima svoje istinske zaljubljenike koji su spremni nadići svoje razlike u ime grada koji vole, a s treće strane, ovo specijalno izdanje pretendira da ukaže na urbana ishodišta hercegovačkog bisera na Neretvi, te je veliki dio broja posvećen i kulturnoj historiji Mostara.

INTERVJUI: Zlatko Guzin (nosilac liste Koalicija za Mostar 2020.), Salem Marić (predsjednik Gradskog odbora SDA u Mostaru), Ahmed Džubur (predsjednik Kantonalnog odbora Demokratske fronte Hercegovačko-neretvanskog kantona), Safet Oručević (bivši gradonačelnik Mostara, direktor Centra za mir i multietničku saradnju Mostar), Hamdija Jahić (bivši gradonačelnik Mostara), Salem ef. Dedović (mostarski muftija), Nataša Jekić (koreografkinja i voditeljica Plesnog studija “Mo-Stars”), Senad Suljić (direktor Centra za kulturu Grada Mostara).

PIŠU: Izedin Šikalo (direktor izdavačke kuće “Dobra knjiga”), Sergej Sergio Šotrić (intelektualac, kandidat Koalicije za Mostar 2020.), Ibrahim Kajan (književnik), Seid ef. Smajkić (bivši mostarski muftija), Almir Zalihić (književnik), Kasim Korjenić (sociolog, dugogodišnji univerzitetski profesor u Mostaru), Dalida Demirović (direktorica JU Dječiji dom “Mostar” ), Hasan Eminović (publicista), Haris Šabanović (predsjednik Asocijacije mladih SDA), Senad Hasanagić (historičar), Hišam Hafizović (imam i publicista),

OBRAĆANJA: Meho Kodro (trener, bivši fudbaler i reprezentativac Bosne i Hercegovine), Džemil Šoše (sportski direktor FK “Velež”), Sead Kajtaz (bivši fudbaler “Veleža”), Suad Muharemović (pukovnik, ratni komandant, predsjednik Udruženja dobitnika najvišeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” Hercegovačko-neretvanskog kantona), Senad Husnić (vlasnik građevinske kompanije “Amitea”), Haso Pekušić (vlasnik firme “HP Investing” d. o. o. Mostar), Safet Omerović (specijalista urolog, savjetnik za medicinsku djelatnost Kantonalne bolnice “Dr. Safet Mujić” Mostar), Elbisa Ustamujić (nekadašnja rektorica Univerziteta “Džemal Bijedić”), Asim ef. Jelovac  (imam džemata Koblenz u Njemačkoj, Mostarac), Edin ef. Mezit (imam džemata Vestfold, Sandefjord, u Norveškoj, Mostarac).

Novi broj magazina Stav u prodaji je danas popodne u Sarajevu, a od četvrtka (10. decembra), širom Bosne i Hercegovine.