Potpredsjednik Naše stranke i državni parlamentarac Predrag Kojović po ko zna koji put dokazuje, kao i svi njegovi stranački drugari, elementarno nepoznavanje geografije i time se, čini se, i hvali. U augustu prošle godine Jelah je smjestio u Krajinu, a sada je dokazao da ne poznaje ni Sarajevo, mjesto od strateške važnosti za njegovu političku opciju.

Da je "Republika Sarajevo" jedino ono što je važno Našoj stranci već se odavno zna, ali su to predvodnici ove kvaziliberalne stranke dugo odbijali priznati. Ipak, zna se da se prije ili kasnije sve dozna. Prije nekoliko dana na društvenim mrežama pojavila se navodna prepiska između članova Naše stranke, a u kojoj njen predsjednik i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto daje upute aktivistima koji rade kampanju na terenu. Naime, on im naređuje da obustave i otkažu putovanja te da se fokusiraju isključivo na glavni grad, što jasno govori da ih i nije baš briga za područja van Sarajeva.

"Ekipa, vi koji putujete po BiH, do kraja se koncetrišemo na Sarajevo. Obustavite i otkažite putovanja i krećite se tamo gdje su osobe koje će glasati za vas. Ovo vrijedi i za mene. Sabina (Ćudić) još ima posjetu Bihaću, ali sve drugo otkazuje i fokusira se na KS", stoji u poruci koju je Edin Forto napisao.

Kako bi opravdao krajnje diskriminatorsku instrukciju stranačkog šefa Edina Forte prema svima onima koji nisu iz Sarajeva i koji nemaju veze sa Sarajevom, Peđa je odlučio, a kako bi drugačije, napisati nekoliko rečenica na Twitteru.

"Čitam u nekim 'medijima' da nam je predsjednik Forto zabranio da idemo van Sarajeva. Dragan Mioković i ja za sat idemo u Hadžiće da pričamo/družimo se s građanima. Pa šta bude, neka bude. Vidimo se na pijaci oko 12", napisao je nekadašnji predsjednik Naše stranke još jednom pokazujući da se njemu i oko njega sve vrti od Baščaršije do Marijin Dvora.