Novi premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk tokom izlaganja u Skupštini kazao je: “Nova vlada ima dobre temelje i koristim priliku da se zahvalim prethodnoj vladi i ministrima koji su odlučili da budu dio tima nove vlade. Pokazali su da se politika može voditi drugačije”.

Nakon toga, Nihad Uk se osvrnuo na rad svakog ministarstva pojedinačno. Drugačiji pristup, nije to kazao Nihad Uk, a trebao je kada je govorio Ministarstvu zdravstva na čijem je čelu ostao ministar Haris Vranić, u prošlom mandatu podrazumijevao je skrivanje zločina i zločinaca koji su odgovorni za smrt djevojčice Džene Gadžun. U tom zločinu učestvovali su i Nihadovi stranačke kolege, članovi rukovodstva njegove stranke. To je drugačiji pristup. Da nije tog njihovog “drugačijeg pristupa” Ukovi stranački kolege i Haris Vranić bili bi u zatvoru, a ne u Skupštini preuzimajući novi mandat. Podsjetimo, operaciju je radilo osoblje privatne ordinacije "Halimić", doktorice Jasmina Halimić i Nina Jovanović, za koju je utvrđeno da ne posjeduje licencu Ljekarske komore Kantona Sarajevo. Operacija je obavljena u prostorijama koje iznajmljuje dr. Benjamin Bejtović i koje nemaju zakonsku verifikaciju, ali Bejtović je član Glavnog odbora Naše stranke što ga štiti od odgovornosti. Anesteziolog je bio dr. Suad Rožajac, specijalista anesteziologije s reanimatologijom, čija oprema također nije zakonski verifikovana.

Uk je taj dručaiji pristup već demonstrirao time što je uprkos protestima građana u sastavu Vlade ostao Kenan Magoda, čovjek optužen za nasilje nad ženama. Šamaranje kao novi pristup.

Novu Vladu kantona će činiti ministri: Darja Softić Kadenić, kandidatkinja NS za ministricu pravde i uprave, Haris Vranić, kandidat SDP BiH za ministra zdravstva, Almir Bečarević, kandidat SBiH za ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uredenja, gradenja i zaštite okoliša, Adnan Šteta, kandidat SDP BiH za ministra saobraćaja, Enda Pavić Pečenković, kandidatkinja SDP BiH za ministricu rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica, Admir Katica, kandidat NiP-a za ministra unutrašnjih poslova, Zlatko Mijatović, kandidat NiP-a za ministra privrede, Naida Hota-Muminović, kandidatkinja NiP-a za ministricu odgoja i obrazovanja, Pavle Krstić, kandidat NS za ministra za nauku, visoko obrazovanje i mlade, Kenan Magoda, kandidat SDP BiH za ministra kulture i sporta, Emir Dedović, kandidat SBiH za ministra finansija, Omer Osmanović, kandidat NiP-a za ministra za boračka pitanja.