Premijer Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Fadil Novalić oglasio se povodom kritika na račun člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, a u vezi njegovog govora na svečanosti u Vijećnici organiziranoj u sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti BiH.

˝Ne čude priproste kritike upućene članu Predsjedništva povodom njegovog veličanstvenog govora od strane ´Dodikovih muslimana´, čije ambicije su obrnuto proporcionalne njihovim kapacitetima, ali nervozne poruke upućene od međunarodnih zvaničnika trebale bi zabrinuti svakog patriotu˝, naveo je Novalić u objavi na Facebooku.

Naime, ističe premijer FBiH, ovakav odnos prema članu Predsjedništva nije zabilježen van kolonija i "teritorijalnih domena" imperija koje više ne postoje.

˝Ukoliko neko misli da će patrioti Bosne i Hercegovine trpjeti ponižavanje i vrijeđanje njihove domovine, grdno se vara˝, napisao je Novalić i poručio:˝Ja stojim uz Ljiljana!˝.

Podsjećamo, Komšić je sinoć, između ostalog, rekao da je ˝dobro je što su najzad prevaziđene određene iluzije˝.

˝Dobro je što konačno znamo ko je za stvarnu nezavisnost i suverenost Bosne i Hercegovine, a ko smatra to da o našem zakonodavstvu treba da odlučuju stranci i vlade susjednih zemalja. Dobro je što smo konačno utvrdili mjesto u kojem se susrećemo, ali i ono mjesto u kojem se razilazimo˝, rekao je Komšić.