Blue je jahta vlasnika Manchester Cityja, Sheikha Mansour Bin Zayed Al Nahyana. Dugačka je 160 metara od pramca do krme i za 55 metara je duža od stadiona Etihad, stadiona kluba čiji je vlasnik.

Blue ima 40 kabina i kapacitet za 48 osoba. Jedna je od pet najvećih jahti na svijetu, a ujedno i jedna od najskupljih jer košta oko 500 miliona funti. Nosi pečat jedne od najvažnijih kompanija u proizvodnji luksuznih jahti, njemačke Lürssen Yachts.

Uz težinu od 15.320 tona i hibridni motor - dizelski motor s električnim dijelom, Blue ima i pročistač otpadnih voda za proizvodnju vlastite pitke vode. Takođe ima bazen, teretanu, spa, restorane, sobu za masažu i dva heliodroma kako bi se olakšao i ubrzao prevoz putnika na kopno.

Posada broji 80 ljudi, koji su zaduženi za plovidbu i komfor putnika na novoj jahti Shekiha Mansoura Bin Zayeda Al Nahyana a sve sobe imaju terasu.

Vlasnik Manchester Cityja, Melbourne Cityja i New York Cityja, član je milijarderske porodice koja vlada Abu Dhabijem, jednim od emirata koji čine Ujedinjene Arapske Emirate. Prema časopisu Forbes, bogatstvo šeika Mansoura, kako ga popularno zovu, iznosi "najmanje 20 milijardi eura“.

Dio tog bogatstva uložen je u Blue, petu najdužu jahtu na svijetu. Nije prva koju je šeik imao u svom vlasništvu, bila je to 150 metara dugu jahta imena Topaz. Blue je još luksuznija i s boljim karakteristikama i uslugom.