Tetris | 30.03.2022.

Srbi glasali, ali ne i Sofović

NiP-ovac Muamer Sofović nije želio glasati za više novca Islamskoj zajednici u Višegradu

"Ja sam ubjedio devet Srba da glasaju za ovaj amandman i na kraju Sofović nije bio taj koji je digao ruku. Kada sam to vidio, izgubio sam se. Tu se nema šta pregovarati, ovo je amandman koji je u interesu Bošnjaka i Islamske zajednice", zaključuje Edin Karaman

R. I.

Zastupnik u Skupštini Općine Višegrad Edin Karaman (SDA) predložio je amandman na budžet Općine za povećanje sredstava za Islamsku zajednicu u Višegradu s 4.000 KM na 13.000 KM. Njegov amandman nije usvojen, a Karaman glavnog krivca vidi u zastupniku Muameru Sofoviću iz Naroda i pravde koji nije glasao za ovaj amandman.

Karaman tvrdi da Sofović gleda isključivo lični interes, te da je to razlog zašto nije glasao za ovaj amandman.

"Njega Bošnjaci u Višegradu uopće ne interesuju, to je čovjek kojem je stalo samo do ličnog interesa. Trebala nam je samo još njegova ruka za ovo. Ja sam s njim pregovarao i kada smo trebali konstruisati Skupštinu, gdje je dogovor bio da on bude predsjednik, a ja potpredsjednik, ali je na kraju iz nepoznatih razloga odustao od toga", kaže Karaman za Faktor.

Karaman ističe kako posjeduje prepiske u kojima mu Sofović prijeti.

"Rekao mi je da mu je cilj da ugasi SDA u Višegradu i da mene skloni s mog radnog mjesta", tvrdi Karaman, te dodaje:

"Ja sam ubjedio devet Srba da glasaju za ovaj amandman i na kraju Sofović nije bio taj koji je digao ruku. Kada sam to vidio, izgubio sam se. Tu se nema šta pregovarati, ovo je amandman koji je u interesu Bošnjaka i Islamske zajednice", zaključuje on.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Na pomolu novo prolongiranje popisa stanovništva u Crnoj Gori?

Generalna skupština UN-a usvojila rezoluciju u kojoj poziva Izrael da se povuče s Golanske visoravni

Türkiye vojnim avionom poslala osam tona medicinske pomoći za Gazu

U Travniku promovirana knjiga “Patriotska liga u rađanju čuda bosanskog otpora”