"'Foundcenter Investment GmbH' iz Berlina, dosadašnji većinski vlasnik firme 'Una World Network', potpuno se povukao iz projekta čiji je cilj bio stvaranje regionalne TV postaje 'Una' i kao jedini vlasnik ostala je firma 'Infinity Media' Banja Luka, koja se povezuje s obitelji Dodik", objavio je portal capital.ba, specijaliziran za praćenje finansijskih i ekonomskih tema.

Kako je navedeno, promjene u vlasničkoj strukturi registrirane su rješenjem Okružnog privrednog suda u Banjoj Luci od 24. februara ove godine, od kada je jedini vlasnik 'Une' firma 'Infinity Media' koja pripada 'Infinity International Group'. 

Prije toga  njemački je investitor imao 80 posto vlasničkog udjela, a banjolučka tvrtka 20 posto. 

Televizija Una emitiranje je započela potkraj prošle godine, a tome je prethodila ambiciozna medijska kampanja.  Registrirani su za proizvodnju filmova, video filmova i televizijskog programa.

U sastavu "Infinity International Group" djeluje i tvrtka "Prointer ITSS", specijalizirana za računarsku opremu i informatičku podršku, koja je s Dodikovom porodicom povezana preko njegovog sina Igora.

"Prointer" je pak prošle godine postao vlasnikom banjolučke Alternativne televizije (ATV), koja je od nezavisnog medija ubrzo postala glasnogovornikom režima u Republici Srpskoj pa je zbog toga dospjela na popis firmi pod sankcijama Ministarstva finansija SAD, nakon što su uvedene i sankcije Miloradu Dodiku i njegovom pravnom savjetniku Milanu Tegeltiji.

Tvrtka "Prointer" nije formalno pod sankcijama, no Microsoft im je u februaru oduzeo zastupničku licencu.