Iz Kabineta Milorada Dodika rekli su Srni da za imenovanje članova Upravnog odbora Centralne banke Bosne i Hercegovine, što je bilo predviđeno dnevnim redom telefonske sjednice, mora postojati saglasnost sva tri člana Predsjedništva, odnosno moraju biti svi “za”, a apsolutno je jasno svima da te saglasnosti nije bilo jer je Dodik protiv produženja njihovog mandata, tako da od danas, smatraju u Dodikovom kabinetu, Upravni odbor Centralne banke Bosne i Hercegovine ne postoji.

Malo je čudan način na koji kabinet “vadi” Dodika: nije glasao za, glasao je protiv. A to je ipak u duhu srpskog jedinstva. Lažu dušmani, Dodik nikad ne bi pogazio svoju riječ, ispričali su vic iz njegovog kabineta.

Na ovo saopćenje reagirao je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić. “Iz Kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika smo dobili odgovor da on nije saglasan sa Odlukom o imenovanju Upravnog vijeća Centralne banke BiH. Odluka nije donesena iz tog razloga. Sve ostalo nije naš problem i ne želimo učestvovati u cirkusu koji Dodik priređuje za javnost u RS-u”, kazao je Komšić.