Neymar je ušao u historiju svojim transferom PSG. Francuski klub platio je astronomsko obeštećenje barceloni od 222 miliona eura, a sada je španski dnevnik El Mundo otkrio iznos plaće koju godišnje prima u Francuskoj što čini njegov potpis za neki drugi klub gotovo nemogućim, jer mu kao i kod Messija to niko osim Parižana ne može platiti.

Prema onome što je objavio španski list, nakon odlaska iz Barcelone, Neymar je 2017. potpisao ugovor za koji je dobio, za pet sezona, 43.334.400 eura po sezoni, u šestoj sezoni plaća mu se povećava na 50.556.117. Tako pretjerane iznose danas samo PSG može dopustiti.

Ono što najviše pogađa konkurenciju jeste činjenica da se ne radi samo o Neymaru. Messi će prema glasinama naplatiti više novca od Neymara, a posljednjeg dana na tržištu taj je francuski klub ponudio Mbappéu, prema pisanju francuske štampe, 45 miliona eura godišnje samo da produži ugovor.

Nijedan klub na svijetu, pa ni Manchester City ne može imati takav godišnji budžet za plaće nogometašima. Zbog toga im nije bilo teško odbiti ponudu Real Madrida koji im je nudio 200 miliona eura za Mbappéa.