Putnik koji je nestao s kruzera u Meksičkom zaljevu spašen je nakon što je više od 15 sati proveo u moru, saopćila je Američka obalska straža. Rečeno je da je u stabilnom stanju.

Ovaj 28-godišnji muškarac bio je u srijedu navečer sa sestrom u baru na brodu Carnival Valor, ali se nije vratio nakon što je otišao da koristi toalet.

Nekoliko spasilačkih ekipa pretražilo je područje i muškarac je konačno uočen u četvrtak uveče, oko 30 kilometara od obale Luizijane.

Poručnik Seth Gross iz Američke obalske straže rekao je da nikada prije nije čuo da je čovjek bio u vodi više od 15 sati. Rekao je da je ovaj slučaj samo jedno od onih čuda za Dan zahvalnosti.

Gross je za CNN rekao da se ovaj slučaj razlikuje od bilo čega što je vidio u svojoj 17-godišnjoj karijeri i da sretan ishod pokazuje da je volja za životom nešto o čemu morate voditi računa u svakom slučaju traganja i spašavanja.

Nejasno je kako je muškarac završio u vodi.

Godine 2018. jedna 46-godišnja Britanka spašena je 10 sati nakon pada u Jadransko more sa svog broda za krstarenje, a tada je jednom spasitelju navodno kazala da joj je pomoglo to što je u formi i što se bavi jogom, a da bi prestala osjećati hladnoću tokom noći, pjevala je.