Nazif Hasanbegović novi je predsjednik Fudbalskog kluba Željezničar.

Hasanbegović je dobio podršku na današnjoj sjednici Skupštine kluba na Ilidži.

Na mjestu predsjednika zamijenit će Samira Cerića kojem su delegati danas izglasali nepovjerenje. Osim Cerića, smijenjen je i kompletan Upravni odbor na čijem je čelu bio.

Podsjetimo da je Željezničar na kraju ove sezone zauzeo sedmo mjesto na tabeli Premijer lige naše zemlje, što je neuspjeh koji tim s Grbavice dugo ne pamti.

Također, Željezničar se nalazi i u izuzetno lošoj finansijskoj situaciji, a poznato je da nemaju ni kormilara već duže vrijeme. Smatra se da će prvi potez Nazifa Hasanbegovića biti upravo izbor novog trenera ekipe.

Nazif Hasanbegović izjavio je danas da je optimista i da novo rukovodstvo klub može dovesti na poziciju koju zaslužuje.

- Poručio bih navijačima da je ovo period kada svi trebamo biti jedinstveni, zapitati se šta možemo uraditi za klub i onda zajednički očekivati od kluba rezultate na koje smo navikli - rekao je Hasanbegović.

Podsjetio je da se navršava 100 godina od osnivanja kluba i da su pred njima velike obaveze.

Hasanbegović je najavio da bi već u ponedjeljak trebali biti poznati ozbiljni kandidati i obavljeni razgovori za imenovanje šefa stručnog štaba.

- Jedan od zadataka ove skupštine je da u vrlo skorom roku bude raspisan poziv za potencijalne investitore - naveo je Hasanbegović i dodao da žele biti otvoreni za ideje i uključivanje legendi i veterana kluba.