"Moja sigurnost kao glavnog urednika "Stava", a zatim i moje porodice, moje dvoje maloljetne djece, je najozbiljnije ugrožena. Elmedin Konaković je sa službenog Twitter naloga ministra vanjskih poslova prenio tešku laž, a odmah zatim ustvrdio da je to praktički opravdano jer sada mogu vidjeti šta znači "osjetiti laž".

S adresom moje porodice se počelo javno razbacivati, poziva se novog ministra unutarnjih poslova da me se sankcionira, pa zaista mogu očekivati da će svoje prijetnje i ostvariti. Ovo nisu samo pritisci na medije i novinare, ovo je poticaj koji vodi u fizičke napade. Samo jedan u nizu učestalih poziva koji su adresirani i na druge moje kolege. A tek su jedan dan na vlasti.

Ovo nije ni prvi a očito ni zadnji put da se prijeti meni i mojoj porodici. Pa i smrću. Smatrao sam do sada da je dovoljno prijetnje prijaviti i zabilježiti. No, sada kada oni koji su prijetnje iznosili čine vlast, posebno uz ministra unutarnjih poslova sa "zavidnom" (krivičnom/nasilničkom) karijerom, sve je moguće. Ono što ću prvo napraviti, osim podnesenih tužbi, je skloniti svoju djecu na sigurno."

VIŠE O TEMI: BEGOVIĆ DEMANTIRA KLEVETE: Živim u Nahorevu u privatnom stanu 10 godina, nisam podstanar Osmice, niti sam ikada bio