Prema riječima prof. dr. Amile Alikadić Husović, šefice Klinike za očne bolesti KCUS uvođenjem Edof intraokularnih leća, KCUS se svrstao u red vodećih zdravstvenih ustanova rješavanja dioptrije nakon operacije mrene.

„Edof intraokularne leće se koriste i u rješavanju problema takozvane čitalačke dioptrije, te korigovanja velike razlike dioptrije između dva oka. Na ovaj način smo počeli i sa radom refraktivne hirurgije oka.
Ovo je još jedan pokazatelj da vizija, edukacija i odabir kvalitetnog kadra čine ključ uspjeha i napretka usklađen sa pravilnom strategijom razvoja struke“, rekla je prof. dr. Amila Alikadić Husović.

Prof. dr. Nermir Granov, direktor hirurške discipline napominje da KCUS kontinuirano napreduje u svim segmentima rada.

„Naša namjera je da uvodimo nove metode rada koje prati nabavka najsavremenije opreme i materijala. U KCUS imamo timove stručnjaka koji su osposobljeni da rade vrlo kompleksne operacije. Zadatak hirurških timova sa Klinike za očne bolesti je rješavanje kompleksnih operativnih procedura hirurgije oka. Ovi operativni zahvati rade se po normama svjetskih centara iz oblasti rekonstrukcije i adneksa oka, naveo je prof. dr. Granov.
Prof. dr. Alikadić Husović zahvalila se prof. dr. Granovu i generalnoj direktorici KCUS prof. dr. Sebiji Izetbegović što su prepoznali značaj nabavke ove vrste ugradbenih leća, saopćio je KCUS.