Romano Floriani Mussolini, praunuk talijanskog fašističkog diktatora, objavio je da je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor s Lazijem, klubom često povezanim s ultrafašističkim ili neonacističkim grupama. Taj 18-godišnji branič objavio je na svom Instagram profilu fotografiju na kojoj se vidi kako potpisuje ugovora do 2024. s Maurom Bianchessijem, šefom omladinskih kategorija rimskog kluba.

"Jako sam sretan što sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa SS Laziom i nosit ću ovaj dres još tri godine", napisao je na svom profilu, gdje je registriran s imenom svog oca Maura Florianija. Mussolinijeva veza s Lazijem datira iz 2016. godine, kada ga je došao u omladinsku akademiju rimskog tima. Od tada, nakon posudbe u Vigor Percontiju, penjao se postepeno omladinskim selekcijama kao desni bek. Sada potpisuje prvi ugovor kao profesionalac.

Romano Floriani Mussolini treći je sin Alessandre Mussolini, bivše zastupnice u Evropskom parlamentu u ime Forza Italia i unuka 'Ducea' Benita Mussolinija (1883.-1945.), koji je 1919. formirao prve fašističke milicije.

Da bi došli do olimpijskog stadiona, na kojem igraju Lazio, Roma i talijanska reprezentacija, navijači prolaze pored obeliska posvećenog Mussoliniju. Povezani s ekstremnom desnicom, ultrase Lazija često optužuju za rasističko ili antisemitsko ponašanje, poput prikazivanja keltskih križeva, fašističkih pozdrava, imitiranja majmuna, pa čak i fotografija na kojima je Anna Frank, jedna od najpoznatijih žrtava Holokausta, naslikana kao karikatura  Klub je rijetko kritizirao ponašanje svojih radikalnih navijača.