Iako je glasanje tek danas otvoreno, Bosna i Hercegovina, po reakcijama publike dobro kotira. Video Roberta Decešina trenutno je na šestom mjestu, ispred su samo Uganda, Australija, Egipat, Island i vodeći Katar. Na listi je ukupno 17 zemalja.

U uvodu videa Decešin kaže: “Kada ljudi razmišljaju o najposjećenijim i najpopularnijim turističkim destinacijama na svijetu, vjerovatno prvo pomisle na Italiju, Francusku, Španiju ili SAD, zar ne? Ali šta ako vam kažem da u srcu Evrope postoji mala i gotovo nepoznata država, koja se zove Bosna i Hercegovina, čije su ljepote i potencijali gotovo isti, ako ne i veći od zemalja koje sam sada spomenuo? Pa, vjerovatno biste pomislili da ne govorim ozbiljno. Mislim, nije nas lako pronaći ni na mapi, jer smo tako mali. Ali znate, iako nas ima samo 3 miliona stanovnika i živimo na super maloj teritoriji, mi smo zemlja mnogih skrivenih dragulja. Jeste li znali da imamo više vodopada nego Italija, Francuska, Španija i SAD zajedno? Ili da ćete kod nas pronaći najveću prašumu u Evropi i drugi najveći kanjon na svijetu? Da li neko zna da naše crkve, manastiri i džamije imaju stotine godina bogatu istoriju ili da imamo najveći broj divljih konja od bilo koje druge zemlje na svetu, posle Mongolije i Islanda? Pa, to i još mnogo toga ćete otkriti ako posjetite Bosnu i Hercegovinu, ili samo pogledate ovaj video”.

Njegova ideja je, kako kaže, da pokaže ljudima širom svijeta koliko smo zapravo bogato i jedinstveno mjesto. Kako je ovo sigurna i lijepa zemlja koja će ih dočekati raširenih ruku i u kojoj mogu uživati ​​u mnogim stvarima i stvarati uspomene do kraja života.

“A ako nas nakon gledanja posjeti barem pet-deset turista, reći ću da je misija koju smo imali uspješna”, zaključio je Decešin.