Goran Tadić, potpredsjednik proruskog moto kluba "Noćni vukovi Republike Srpske", na službenoj stranici ovog kluba objavio je poziv na skup podrške "bratskoj Rusiji". Skup bi se trebao održati u Banjoj Luci 12. marta u 12 sati ispred spomenika posljednjem ruskom caru Nikolaju II.

"Noćni vukovi Republike Srpske" ovdašnja su  podružnica ruskog moto kluba čije ime nose. Kao što su neki mediji ranije pisali, "Noćni vukovi nisu običan klub motociklista. Ovi momci iz Rusije voze motore ne samo zbog ljubavi prema dvotočkašima, poput ostalih, već prvenstveno zbog ljubavi prema otadžbini, i kategorički odbijaju da ih zovu 'bajkerima'. Činjenica da ih predsjednik Rusije Vladimir Putin naziva 'svojom braćom' dodatno ih razlikuje od svih ostalih motorista na svetu. 'Noćni vukovi', zauzvrat, predstavljaju glasne zagovornike njegove politike."

"Noćni vukovi" broje hiljade članova širom zemalja istočne Evrope. Predvodi ih Aleksander Zaldostanov zvani Hirurg. Nose glasne vjerske, ali i političke stavove. Kompletna grupa, a i sam Zaldostanov, uživaju podršku Vladimira Putina. Glasni su zagovornici njegove politike.

"Želim da kažem da jedini odgovor koji možemo dati našim neprijateljima jeste naša solidarnost, solidarnost s predsjednikom Rusije i naše jedinstvo. Želim da kažem i da ćemo se i dalje boriti za slobodu, za slobodu od američke demokratije”, poručio je 2016. godine Alexander Zaldostanov, vođa “Noćnih vukova” kojeg su Sjedinjene Američke Države 2014. godine stavile na svoju "crnu listu".

Inače, kako je pisao portal BIRN, Firma New Energy, čiji je suvlasnik Goran Tadić, potpredsjednik "Noćnih vukova Republike Srpske" koji poziva na skup podrške Putinovoj agresiji, u maju 2018. godine potpisala je ugovor za dvadesetogodišnju koncesiju s Ministarstvom energetike i rudarstva Republike Srpske, gdje Tadić radi kao vozač ministra Petra Đokića, u vrijednosti od tri miliona bosanskih konvertibilnih maraka. 

Da je manji bh. entitet jedan od rijetkih prostora na kojem se otvoreno i masovno podržava ruska agresija na Ukrajinu, valjda je bilo svakome poznato. No činjenica da postoje čitave ekstremističke grupe, koje djeluju pod paravanom klubova ili udruženje, te da pozivaju na skupove podrške Putinovoj agresiji jeste ono što bi trebalo zabrnuti sve progresivne i demokratiji odane snage u Bosni i Hercegovini a i drugdje u Evropi. Ali i sigurnosne i obavještajne službe. Jer tzv. "Noćni vukovi" nisu tek velikosrpska ekstremistička organizacija već i proruska peta kolona u srcu Evrope, umrežena i povezana s političkom elitom manjeg bh. entiteta.