Bespuća internetske zbiljnosti | 27.01.2022.

ČETNICI OPET PO STAROM

Mještanin Milića prijetio ubistvom odborniku Muratu Avdiću: "Ubit ću ga, niko neće odgovarati"

"Evo ga, jedan jedini (metak), pa neka dođe u Miliće da uplati još jedan račun preko reda. Živjet će ovaj narod i poslije ustaša. Ja ga ubijam, niko neće ni za šta odgovarati. Kažem i policiji 'ja ga ubio'", čuje se na snimku u kojem Trivković prijeti Muratu Avdiću.

MIRZA MALOVIĆ

Na Facebook profilu mještanina Općine Milići Borka Trivkovića osvanuo je video u kojem Trivković prijeti smrću odborniku u ovoj općini Muratu Avdiću (SDA).

Trivković u videu koji je emitirao uživo na svom Facebook profilu upućuje pogrdne riječi Avdiću, te pokazuje metak s kojim prijeti da će ga ubiti.

- Evo ga, jedan jedini (metak), pa neka dođe u Miliće da uplati još jedan račun preko reda. Živjet će ovaj narod i poslije ustaša. Ja ga ubijam, niko neće ni za šta odgovarati. Kažem i policiji "ja ga ubio" - čuje se na snimku u kojem Trivković prijeti Muratu Avdiću.

Odbornik u Općini Milić Murat Avdić ističe da je policija privela Trivkovića zbog tog video snimka, te da će Trivković biti krivično gonjen zbog iskazivanja prijetnji.

- Razlog prijetnje je taj što sam ja ovdje odbornik u općini, predstavljam Bošnjake i ne dozovljavam da se Bošnjaci ugrožavaju. Ovakva reakcija vjerovatno proizilazi iz toga, a i za to je zaslužna i trenutna politička situacija i tenzije u Bosni i Hercegovini - kazao je Avdić.

Avdić tvrdi da ne poznaje Trivkovića i da ga nikada u životu nije vidio.

- Osjećam se ugroženo, ali ja imam iskustva u ovakvim situacijama. Međutim, Bošnjaci u ovoj regiji su mnogo uznemireni - ističe Avdić.

Naglašava da je Trivković nakon saslušanja pušten na slobodu.

Izvor: Faktor

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

POPULIZAM ILI STVARNA OPASNOST: Drugog i trećeg maja moglo bi doći do nemira u BiH

"Ramo te zove" na defile vozila kao podršku ministru Rami Isaku

Ljudi su živjeli prije 7000 godina u vulkanskoj špilji u Saudijskoj Arabiji

U Vozući uhapšeni Srbi koji već nekoliko dana patroliraju sa "dugim cijevima"