Tetris | 12.03.2022.

Istaknuti prioriteti

Ministar Ramić posjetio povratnike u Kamenici kod Zvornika

Ministar Ramić je razgovarao s povratnicima o stanju povratničke zajednice, o projektima koji će biti realizirani u povratničkim naseljima, a koji su od značaja za povratnike

R. I.

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i predsjednik Skupštine Grada Zvornika Mensur Selimović posjetili su povratničko naselje Kamenica. 

Tom prilikom su odali počast i proučili Fatihu na spomen-obilježju gdje su uklesana imena 407 žrtava koji su stradali u proteklom ratu na području Kamenice. 

Ministar Ramić je razgovarao s povratnicima o stanju povratničke zajednice, o projektima koji će biti realizirani u povratničkim naseljima, a koji su od značaja za povratnike.

Izgradnja infrastrukture, povezivanje povratničkih naselja putevima, zapošljavanje, saradnja s lokalnom zajednicom i poboljšanje kvaliteta života u povratničkim mjestima, istaknuti su kao prioriteti u budućem djelovanju Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Stavovi koje zastupaju autori nisu nužno i stavovi uredništva. Nijedan dio ovog izdanja ne smije se umnožavati, kopirati ili na bilo koji način reproducirati i koristiti bez izdavačevog pismenog dopuštenja.

Povezani članci

Egipat pokrenuo istragu o smrtonosnim napadima ajkula

Cavusoglu: Švedska i Finska moraju poštivati trilateralni sporazum da bi bile primljene u NATO

Danas u 16 sati ističe rok za podnošenje kandidatskih listi za Opće izbore

Zelenski priznao da su ruske snage preuzele kontrolu nad Lisičanskom