Jedna rasprava s Twittera iz sfere virtuelnog prepucavanja čini se da je prešla u sferu policijskog zastrašivanja. Korisnik Twittera, kojeg smo identificirali kao A. M., trenutno nastanjen u Dohi, Katar, posvetio je neke postove policajcu u penziji, zastupniku Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamentu Federacije BiH Draganu Miokoviću. Mioković mu, naravno, nije ostao dužan. To su uobičajene stvari. Tvitovima su se njih dvojica častili krajem decembra 2022. godine.

Mioković je o A. M. napisao: „Ima ta ekipa u Dohi, i u njoj neki koji se, na tw, samonazvao Divan čovjek. Ja i moje zanimanje smo dugo u fokusu interpretacije njegovog poimanja humora. Ružne stvari piše, preružne, ali, ako mu to, uz heptanon i 5 vakata namaza, pomaže da ostane iole pri sebi – halal mu bilo.“

Ali čini se da nije stao samo na tome. Ono što se dešavalo kasnije upućuje na to da je Mioković, predsjednik Komisije za sigurnost Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, upotrijebio moć režima i stare policijske veze da se obračuna s „ekipom u Dohi“.

„Jesam vam pričao kako su mi u Sarajevu na vrata došla 4 milicajca, bez naloga, krivične prijave, ičega. Raspitivali se po haustoru ko sam, šta sam, đe sam. Kasnije saznam da su iz Starog Grada. Milicajac Dragan se služi starim metodama zastrašivanja građanstva“, objavio je A.M. na Twitteru.

Kao dokaz svojih tvrdnji, objavio je i komunikaciju putem e-maila s Policijskom upravom Novo Sarajevo. U e-mailu PU Novo Sarajevo potvrđuje da su 12. januara 2023. bili na njegovoj adresi i da su policijski službenici samo pružili pomoć kolegama iz PU Stari Grad, te da informacije traži od PU Stari Grad.

Kako tvrdi u e-mailu upućenom PU Stari Grad, na koji još nije dobio odgovor, dvojica uniformisanih policajaca i dvojica u civilu došli su na njegova vrata. U njegovom stanu sada živi suprugine sestre sin, student, koji je policijskim službenicima i otvorio vrata. Policajci su se raspitivali o A. M., ko je, gdje je, šta radi, te pokazivali profile s društvenih mreža tražeći od momka koji je otvorio vrata da potvrdi koje profile koristi vlasnik stana koji živi u Dohi.

Napisao je još i to da njemu ovo liči na pokušaj zastrašivanja. I zaista, ovo liči na stare policijske metode. Bivši policajci znaju kako to funkcioniše.