Kako nezvanično saznajemo nikakvo pismo nezadovoljnih anesteziologa nije stiglo u menadžment KCUS-a, niti je na KCUS-u održan bilo kakav sastanak na kojem se raspravljalo o povlačenju bilo kakvih respiratora iz upotrebe. Odnosno, fantomsko pismo koje je danas problematizirano u dijelu medija sastavljeno je za potrebe redakciji novine “Dnevni Avaz” i portala “Raport” pod kontrolom Fahrudina Radončića te redakciji portala “Press media” pod kontrolom Aljoše Čampare.

Štaviše, medijski egzekutori (Kenan Kešmer i Danijal Hadžović) današnjeg skandala u svom su nastupu na Face TV jasno rekli da je pismo pisao doktor sa KCUS-a koji je već nastupao na toj televiziji. Dakle, u tome se otkriva ime doktora Ismeta Suljevića, koji je prošle godine neovlašteno vještačio kineske respiratore te koji je od samog početka afere “Respiratori” nastupao kao medijska potpora svojim političkim mentorima.

Kako doznajemo doktor Suljević u smrtnom je strahu da će ga kineski dobavljač tužiti za njegove izjave, a pošto se nalazi pred penzijom snažno je motiviran da se osvećuje novoj šefici Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a prim. mr. sci. med. dr. Ameli Katici-Mulalić, koja je ljekar specijalista anesteziologije s reanimatologijom i ljekar subspecijalist intenzivne medicine.

Dr. Suljević bio je Šef klinike za anesteziju i reanimaciju u periodu kada je, kako saznajemo, uvijek na čudan način nedostajalo nabavljenih lijekova. Dolaskom dr. Katice-Mulalić na čelo ove klinike bila je potreba za istom količinom lijekova, a radilo se više operacija, ali nikada ništa nije nedostajalo. Dr. Suljević, tek da kratko zabilježimo, radio je i privatno. Njegova povrijeđena sujeta dobila je priliku za osvetu kada je, prema našim informacijama, postao blizak NiP-u. Tada se i ukrcao u brod afere “Respiratori” koju je zdušno raspirivao.

Stoga, kada pomislite da “Trojka”, odnosno ponovno “Četvorka” ako bismo sudili prema glavnom medijskom matičaru Senadu Hadžifejzoviću specijaliziranom za koalicijska vjenčanja na relaciji SBB-NiP-SDP-NS, ne mogu pasti na niže grane, oni vas u tome razuvjere. Kao da im nije bilo dovoljna politička nestabilnost koju konstantno izazivaju u dijelovima Bosne i Hercegovine na kojima su Bošnjaci većina, sada su počeli i sa subverzivnim sabotiranjima zdravstvenog sektora te ugrožavanjem zdravlja građana.

VIŠE O TEMI: ON PLAŠI JAVNOST RESPIRATORIMA: HDZ-ov “smrtonosni” doktor Zoran Karlović

Prvo su preusmjerili budžetska sredstva namijenjena za dijagnostiku i praćenje malignih oboljenja na KCUS-u, čime su ugrozili živote onkoloških pacijenata, a sada kreiraju klevetnička pisma kojima se direktno optužuje medicinsko osoblje s KCUS-a da namjerno ubijaju pacijente oboljele od COVID-a tako što ih svjesno stavljaju na respiratore koji navodno nisu uspravni! U pitanju je nevjerovatno zlobna i neljudska kleveta i provokacija.

U historiji su već poznate ovakve vrste krivotvorina i provokacija koje nisu nimalo naivne. Poznat je slučaj “Emsove depeše” kao ”pisma koje je započelo rat” između Francuske i Njemačke 1870. godine. Ništa manje nisu bili ambiciozni ni narodni neprijatelji koji su napisali i distribuirali “Avazovu depešu” jer i njen je cilj isprovocirati nasilje, prvo prema doktorima, a zatim i političkim protivnicima “Trojke”+SBB-a i ostalih saveznika.

Klevetničko pismo, koje se u “Dnevnom avazu”, “Raportu”, “Pressmediji”, “The Bosnia Timesu” i ostalim medijskim đerizima predstavlja kao pismo nepoznatih “doktora s KCUS-a”, sasvim je očita podvala s političkim motivom jer je očito da stvarne autore od medicine daleko više zanima politika. Štaviše postoji nekoliko indicija da su osobe poput dr. Suljevića iz zdravstva bile tek usputni konsultanti dok je glavni okvir klevetničkog pisma postavio novinarski tandem koji je već odranije poznat po kreativnim namještaljkama, a ispunio neko ko se bavi politikom. Simptomatično je što nepotpisani autori daleko veći akcent stavljaju na demonizaciju KCUS-a, s jedne strane, te odbranu Vlade Kantona Sarajevo, s druge, umjesto što pokazuju stvarnu brigu za pacijente.

Najvjerovatnije je poticaj za sastavljanje pisma ustvari pokušaj da se amortizira pokazani diletantizam vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba u borbi protiv pandemije. Upravo je zbog njihove nesposobnosti i došlo do eksplozivnog razbuktavanja zaraze u Sarajevu te je očito da se želi odgovornost s pravih krivaca prebaciti na doktore i zdravstvene radnike s KCUS-a koji su, brinući se za oboljele, greške kantonalne vlade već platili svojim zdravljem a sada bi valjda trebali da plate i svojim obrazom, čašću a možda i životima.

Sama činjenica da je od ukupnog broja osoba kod kojih je u Federaciji BiH posljednjih mjeseci potvrđena zaraza natpolovična većina iz Kantona Sarajevo, ponajbolje govori o kakvoj je nesposobnosti kantonalnih vlasti riječ.

Međutim, ovo pismo korak je dalje jer je sročeno i plasirano kao nepotpisana potjernica koja zaziva javni linč. Ovdje je u pitanju monstruozna optužba najteže vrste. Doktore s KCUS-a optužuje se ne za nesavjesno liječenje već za svjesno masovno ubijanje oboljelih građana! Optužiti nekoga za vrijeme pandemije za takav težak zločin, u momentima dok desetine pa i stotine ljudi gubi svoje najmilije od COVID-a, staviti mu takvu vrstu etikete, doslovno je poziv na ubistvo.

Dovoljno je da se nađe barem jedan građanin ucviljen gubitkom voljene osobe, koja je na KCUS-u preminula od COVID-a, a koji će povjerovati u ove užasne klevete te u rastrojenom stanju pokušati uzeti pravdu u svoje ruke, pa da dođe do tragedije nezamislivih proporcija. Prave i istinske ubice u cijelom ovom slučaju jesu oni koji su napisali a zatim i prenijeli ovakvu zločinačku provokaciju. Oni MORAJU krivično odgovarati ne samo za uznemiravanje javnosti već i za poticanje na ubistvo.

Moraju ako u ovoj državi još postoje zakon i red!

VIŠE O TEMI: SVE ZNAJU: Ne trebaju doktori onima koji vjeruju Kešmeru i Hadžović