Nakon što se obračunavao sa islamskih identitetom u Bosni i Hercegovini, SDP-ovac Igor Stojanović je nastavio svoj niz izrekavši da borbu protiv „legitimnih“ smatra patriotizmom. Neki dan je ova njegova izjava poptilično zaboljela u uhu razumnih ljudi s obzirom na to da njegova partija bez ikakvih ograda i granica udovoljava i koalira s legitimnim Hrvatima (HDZ) i legitimnim Srbima (SNSD).

Iz ovoga proizlazi da Stojanović nema problema sa srpsko-hrvatskom koalicijom već jedino sa legitimnim Bošnjacima. Odnosno, Stojanović političku borbu protiv legitimnih Bošnjaka smatra patriotizmom.

Da je riječ o posebnoj politološkoj disciplini u bh. ljevičara Stojanović je otkrio i danas, dalje razvijajući svoje teze o legitimnosti.

"Priče o ugroženosti 'legitimnih' i nacionalizmu prepadaju ljude i razbijaju jedinstvo bh. naroda i građana. Ako nećemo vjerovati demokratiji, onda da se vratimo kraljevima, banovima ili komunizmu. Pokušavaju nas prepadati odcjepljenjem, majorizacijom i razbijanjem jedinstva jednog naroda. Naš cilj mora biti zakon, institucija i sigurnost. Onda možemo kazniti secesioniste, garantovati jednakopravnost i živjeti zajedno", napisao je danas na društvenim mrežama ovaj legitimni nacionalni Srbin koji vrši funkciju srpskog potpredsjednika Federacije BiH.

Međutim, da SDP ima fiksaciju na „legitimnost“ te da je čak pokušava matematički opisati mi smo saznali kroz propagandni slogan potpredsjednika te stranke Vojina Mijatovića: „100% Srbin, 101% Bosanac!“

Mijatović je ovu parolu čak oknjižio, kako kaže nakon što su ga nagovorili drugovi, a recenzije su mu pisali 101-postotni Bosanci Slavo Kukić i Dino Mustafić. Čudimo se samo da se kao književni kritičar nije pojavio i Peđa Kojović koji nema nikakav problem da bude legitimni Srbin i legitimni Bosanac, za razliku od predsjednika Naše stranke Edina Forte koji je 100% Bosanac i izrijekom 0% Bošnjak.

Ipak, matematika im nije jača strana jer kako je moguće da 1% stane u 100% nečega. Štaviše, još gore je ako 101% pokušamo ugurati u 100% nečega. Riječ je matematičkom paradoksu koji se pojavio ne bi li se zamajavalo naivne Bošnjake.

Matematička logika, ako već nije politička pismenost, govori da samo onima koji koriste 1% pameti može se podvaliti 100% legitimnog Srbina pod 101% Bosanca.

Šta je patriotska borba znaju jedino oni 100% deklarirani Bošnjaci u koje stane 100% Bosne i Hercegovine. Ta vrsta komplementarnosti, bošnjaštva i bosanstva, nikada nije bila matematički sporna jer tek 100:100 daje čistu brojku: JEDNU – nedjeljivu i suverenu Bosnu i Hercegovinu.

Ako krenete dijeliti 100% sa 101% dobijete brojku koja počinje sa NULA.