Svjetsko prvenstvo u nogometu – Katar 2022. je 22. izdanje najveće svjetske nogometne smotre, koje će biti održana od sredine novembra do sredine decembra.

To će biti drugo svjetsko prvenstvo na azijskom kontinentu nakon Svjetskoj prvenstva u Južnoj Koreji i Japanu 2002. godine te prvo u nekoj od arapskih zemalja. Također, to će biti posljednji mundijal na kojem nastupaju 32 reprezentacije jer će se broj reprezentacija povećati za četiri godine na 48.

Sve one reprezentacije koje su osigurale odlazak u Katar već lagano se pripremaju za teške mečeve, a neke od njih poradile su i na svojoj vizuelnoj prezentaciji. Nogometna reprezentacija Srbije će već od narednog mjeseca, kada počinje Liga nacija, imati novi grb na svojim dresovima. Kako su to potvrdili čelnici Fudbalskog saveza Srbije, novi grb će imati dvoglavog orla s četiri ocile i, vjerovali ili ne, ljiljane.

Isto tako, nagađa se da je Puma, brend koji dizajnira opremu za reprezentaciju Srbije, za Svjetsko prvenstvo u Kataru spremila ovom timu sasvim novi dizajn dresova. Na Twitteru se nedavno pojavila prva verzija crvene majice koju bi igrači trebali pronosati vrlo brzo.