Grupa ljekara iz Sarajeva danas obavlja besplatne preglede u prostorijama ambulante u Potočarima. Ljekari su došli da pruže ljekarsku pomoć povratnicima u Potočarima, kao i povratnicima iz susjednih općina Zvornika i Bratunca.

Specijalista ginekologije i akušerstva doktorica Amela Hodža kazala je Feni da dolazi ispred medicinske organizacije BIMA koja se bavi volonterskim radom.

„Često idemo na teren po povratničkim mjestima da pružamo besplatne usluge. Najbolji osjećaj na svijetu je pomoći povratnicima i neprocjenjiva vrijednost nakon pružanja besplatnih usluga“, kazala je Feni doktorica Hodža.

U ambulanti je primjetan veliki broj pacijenata koji su došli na pregled. Povratnica iz Donjih Potočara Nura Begović kazala je Feni da ljekarski pregledi mnogo znače povratnicima.

„Ovakvi ljekarski pregledi trebaju da se češće organizuju. Velika je gužva danas i sve su hitni slučajevi. Moj muž ima hitnu intervenciju“, rekla je Begovićeva.

Pomoćnik direktora Udruženje „HO Međunarodni forum solidarnosti - Emmaus“ Elmedin Škrebo kazao je ranije Feni da je dolazak ljekara ustaljena praksa, naglašavajući da ljekari iz Sarajeva i Tuzle drage volje dolaze kako bi pomogli povratnicima.