Sinoć je Liverpool u ludoj utakmici pobijedio španjolski Villarreal rezultatom 3:2 i prošao u finale. U prvoj utakmici Liverpool je pobijedio 2:0, a u prvom poluvremenu druge utakmice Villarreal je poveo 2:0 i izjednačio ukupni rezultat, no, u drugom dijelu utakmice Liverpool je postigao tri gola i riješio pitanje prvog finaliste.

U posljednjih 10 godina engleski klubovi igrali su u četiri finala Lige prvaka, Manchester City jedno, i poražen je, a Liverpool dva, od toga ima jedan trofej pobjednika.

Englesko finale gledali smo dva puta u deset godina, odnosno dva puta u posljednje tri godine. U jednom je učestvovao Liverpool i osvojio, a u drugom City i izgubio.

Što se tiče španjolskih klubova, u igri je ostao još Real Madrid. U zadnjih deset godina španjolski klubovi su igrali u pet finala, od toga je u četiri finala igrao Real Madrid i nijedno nije izgubio. Istina, zadnja tri finala bila su bez španjolskih klubova.

U domaćim prvenstvima prošle sezone Manchester City je u ovo doba godine imao desetak bodova više od Liverpoola, a ove sezone razlika je u jednom bodu.

Prošle godine Real Madrid je vodio mrtvu trku sa Atletico Madridom, koji je na kraju osvojio La Ligu, a ove godine Real ima 15 bodova viška ispred drugoplasiranog.