Za Bradaru je glasalo 58 zastupnika. Protiv je bilo 35 i jedan suzdržani. Odluka će sada biti dostavljena Centralnoj izbornoj komisiji na utvrđivanje i potvrđivanje.

Prema Ustavu Federacije BiH predsjednik FBiH predlaže sastav Vlade Federacije koja broji 16 ministara i premijera, a prijedlog da bi prošao mora dobiti potpis oba potpredsjednika FBiH.

Sadašnja Vlada FBiH je u tehničkom mandatu jer je proteklih godina HDZ blokirao imenovanje nove Vlade FBiH, čime nije bila implementirana izborna volja građana iz 2018. godine.

Današnjem glasanju prethodila je ranija, treća vanredna sjednica, na kojoj su zastupnici SDA ukazali da nisu ispunjeni svi uvjeti za održavanje sjednice, da zastupnicima uz poziv za sjednicu nije dostavljen radni materijal kao i ni izjašnjenje tri kandidata koji su izabrani u rukovodstvo Federacije da se nisu dogovorili na sastanku koji je održan 24. februara.

Nakon tih primjedbi sjednica koja je počela u 12 sati je prekinuta, a potom je zakazana nova vanredna sjednica koja je počela u 14.30.