Kažu da im nije bila namjera da bilo koga vrijeđaju ili potiču na mržnju i netrpeljivost. I sve je ličilo na iskreno izvinjenje, dok nisu kazali da je poruka imala sasvim drugi cilj, te da je izvučena iz konteksta u "stranim i domaćim medijima". Zar poruka koja asocira na genocid, klanje i strijeljanje ljudi, može imati drugi cilj osim pozivanja na na ubijanje i odobravanje ubijanja ljudi. Da nisu možda time pozivali na "suočavanje sa prošlošću"?!

Čitalac izvinjenja bi možda i pomislio da se, eto, pokušavaju opravdati pa bi nekako i prešao preko toga, ali onda na kraju izvinjenja ipak shvati da tu nema ni trunke iskrenosti. "011 Shop" se izvinjava prijateljima i saradnicima "muslimanske veroispovesti". Ako pripišemo neznanju to što ne postoji muslimanska vjeroispovijest, postoji islam kao vjera i muslimani kao poripadnici te vjere, ne može se prijeći preko toga da se u Srbiji ne zna da je genocid počinjen nad Bošnjacima, koji jesu muslimani. Identitet ljudi stradalih u genocidu svodi se samo na vjersku skupinu. Pripadnici "muslimanske veroispovetsi" mogu biti i Francuzi, Egipćani, Palestinci... Izvinjenje niti je upućeno iskreno i kome treba biti upućeno, niti je došlo gdje treba.

Mnogo ljepše zvuči "izvinjenje" Tržišne inspekcije koja je, kako piše Beta, zabranila preduzeću "011 Shop" iz Beograda promet i oglašavanje svih proizvoda sa natpisom "Nož, žica", koji nedvosmisleno pozivaju na izazivanje nacionalne i vjerske mržnje, dok je Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal podnijeta krivična prijava protiv preduzeća “011 Shop” zbog oglašavanja proizvoda koji podstiču na izazivanje nacionalne, vjerske i rasne mržnje.