Otkako je rođen 1968., duga sjena Clinta Eastwooda oduvijek je pratila njegovog sina Kylea. On je rano odbacio ideju da bude glumac i redatelj i odlučio se upotpunosti posvetiti muzici. Tačnije, jazzu. Ipak, nije se potpuno odmakao od filma, dao je svoj doprinos komponirajući dijelove muzičkih zapisa za neke od priča u kojima je glumio i režirao njegov otac, poput Million Dollar Baby ili Pisma sa Iwo Jime.

Kyle je plod braka peterostrukog oskarovca ​​i njegove druge supruge Margaret Neville, koju je glumac u više navrata varao, dobivši u tim aferama još dvoje djece. Kyle je imao privilegirano djetinjstvo u kojem su mu roditelji usadili strast prema muzici, odvevši ga kada je imao osam godina na njegov prvi jazz koncert.

Po povratku kući rekao im je da želi naučiti svirati klavir i želje su mu se ostvarile. Dok je radio zadaću, puštao je ploče Milesa Davisa ili Charlieja Parkera.

O Kyleovom privatnom životu ne zna se previše. Bio je u braku s dvije žene latinoameričkog porijekla. Prvi s bivšom manekenkom Laurom Gómez, s kojom je dobio  kćer Graylen Spencer, koja trenutno ima 27 godina. Nakon razvoda, ponovno se oženio prije sedam godina na očevom ranču u Carmelu, kalifornijskom gradu u kojem je bio gradonačelnik od 1986. do 1988. sa muzičkom kritičarkom Cynthiom Rodríguez.

Kyle Eastwood ove jeseni počinje svoju evropsku turneju nastupom na Villanos del Jazz Festivalu u Madridu. Kao basista i kompozitor postigao je brojne uspjehe diljem svijeta. Njegovo je bogatstvo procijenjeno na 10 miliona eura, mnogo manje od 375 miliona koliko je zaradio njegov slavni otac i koje će morati podijeliti s ostalih sedam braće i sestara.