Prof. dr. Sebija Izetbegović već je odavno izložena najgorim mizoginim i šovinističkim napadima koji, kakvog li iznenađenja, ne nailaze na bilo kakve osude ovdašnjih feminističkih, redom ekstremno ljevičarskih udruženja. I Sebiju Izetbegović pokušava se diskreditirati skoro s istih osnova kao i njenog supruga u namjeri da se stvori utisak u javnosti kako ona nema nikakvih vlastitih sposobnosti, vrijednosti i kapaciteta te da je jedini razlog za bilo kakav uspjeh koji je postigla u životu zaslužna isključivo činjenica da je supruga Bakira Izetbegovića. S druge strane, širi se fama o ženi koja navodno iz sjene vuče konce i ima neku vrstu zlokobnog utjecaja na sve moguće procese u državi. Pritom joj se pripisuju vanzemaljske moći, najčešće je riječ o konspiracijskim klevetama. Naročito su žestoki napadi na njen profesionalni integritet te pokušaji da se dovedu u pitanje njene kvalifikacije za obavljanje funkcije direktorice KCUS-a.

Od samih početaka njenog upravljanja najvećom zdravstvenom institucijom u zemlji udružena medijsko-politička horda raspisala je potjernicu koja je širila teze da rastjeruje i tjera doktore. Dakle, riječ je o istom modelu po kojem optužuju Bakira Izetbegovića da kao radikalni diktator rastjeruje sposobne kadrove u svojoj stranci. Međutim, ono što se predstavlja kao sposobnost i stručnost ustvari je ništa drugo nego teška zloupotreba radnih ovlaštenja i koruptivni kadrovi koji su u najmanju ruku vršili dvostruku liječničku praksu, a u najgoru potkradali i zanemarivali i pacijente i ustanovu u kojoj rade. Sebija Izetbegović je u procesu stabiliziranja KCUS-a i uspješnog vraćanja dugova ove bolnice očito dirnula i u svete krave poput dr. Ismeta Gavrankapetanovića, koji je na koncu postavljen za direktora Opće bolnice, zdravstvene institucije čiji ambulantni dio danas više sliči na konjušnicu nego na bolnicu, a Gavrankapetanović iz dana u dan dokazuje svoju sposobnost vijestima (koje se medijski prešućuju) o Općoj bolnici koja mora organizirati humanitarne akcije da sakupi novac za prehranu pacijenata.

Međutim, najveći prepad dogodio se tokom 2020. godine, kada je tzv. novinar Senad Hadžifejzović plasirao dvije laži. Prva je bila da se tokom pandemije na kineskim respiratorima, za čiju se nabavku sudi premijeru FBiH Fadilu Novaliću, ubijaju pacijenti na KCUS-u. Ove su laži na FACE TV kod Senada Hadžifejzovića plasirali novinari Dnevnog avaza u službi Fahrudina Radončića, Danijal Hadžović i Kenan Kešmer. Konstruirana afera nije uspjela, a za ovakvu monstruoznu laž do sada niko nije odgovarao, iako je bila riječ o, u najmanju ruku, izazivanju krivičnog djela opće opasne radnje. Naime, cilj je bio da se izazove javni bunt koji bi završio uličnim masovnim demonstracijama, a bili su učestali i pozivi na fizički linč i poticanje na ubistvo bračnog para Izetbegović. U neuspjeloj narodnoj buni kao jedan od suorganizatora razotkriven je i lider NiP-a Elmedin Konaković.

Zatim se ova banditska organizacija dosjetila da uz pomoć prof. dr. Asima Kurjaka, mentora prof. dr. Sebije Izetbegović, konstruira aferu da ona nema važeću fakultetsku diplomu. Asim Kurjak je po uhodanom receptu kod Senada Hadžifejzovića iznio laži da nije bio mentor Sebiji Izetbegović na postdiplomskom studiju s ciljem da sruši njen profesionalni kredibilitet. Asim Kurjak je koliko sutra demantovao sam sebe izjavivši da nije bio mentor u Zagrebu nego u Sarajevu. Međutim, upravo je sedmični list Stav donio originalne dokumente iz vremena postdiplomskog studija Sebije Izetbegović u kojima se jasno vidi da ne samo da Asim Kurjak jeste bio njen mentor nego da je uredno i s visokom ocjenama polagala postdiplomske studije pod njegovim mentorstvom. Asim Kurjak je time razotkriven kao lažov te je naprasno nestao iz javnosti, a u Zagrebu trenutno vodi preko noći sklepanu akademiju nauka i umjetnosti, navodno bosanskohercegovačku. Fama o tome da prof. dr. Sebija Izetbegović nema diplomu ipak se pokušava i danas širiti javnim prostorom. Štaviše, opća nekultura, neodgoj i monstruozna propagandistička psovka oličava se javnim pozivima s uma skrenutog Senada Hadžifejzovića: Mala, dođi ovdje i pokaži diplomu! Međutim, stvar je u tome da svako ko je studirao zna da je Sebija Izetbegović svoju pravovaljanu diplomu dokazala objavom iste te time što je dala na uvid svoj studentski indeks s pravovaljanim profesorskim potpisima i ocjenama. Dakle: prijave za ispit popunjava student kad prijavljuje ispite i predaje ih u studentsku službu; studentska služba ih dostavlja profesoru; nakon završenih ispita profesor upisuje ocjenu u prijavu u indeks; prijave profesor dostavlja studentskoj službi, a indeks vraća studentu; prijave studentska služba ulaže u dosije svakog studenta.

Odnosno, ni jedan jedini student nema nikakvog doticaja niti bilo kakva uvida u prijave za ispit od trenutka kad prijavi ispit i prijavu preda u studentsku službu fakulteta. Taj je dokument u isključivoj nadležnosti profesora i studentske službe. Prema tome, samo profesora, naročito Asima Kurjaka, treba pitati: GDJE SU PRIJAVE, KURJAČE? U ime koga si ih sakrio od javnosti? Zašto si lagao?