"Ovaj put je došlo do neprirodnog saveza protiv SDA. Ja se pouzdam u to da su ljudi dobili šansu da nešto urade. Već se osjeća nervoza u narodu, razočarani su", rekao je Bakir Izetbegović prije nekoliko dana govoreći o koaliciji takozvane Trojke koja, sa prekidima, već godinu i po dana vlada u Kantonu Sarajevo.

Izetbegović je, kada govori o sarajevskoj vlasti, naravno, u pravu. Ali nije razočaran samo narod onim što je ostalo od nekadašnje sarajevske Šestorke, razočarani su i njihovi najistaknutiji (bivši) kadrovi.

Poput Kristine Ljevak, koju je tadašnja sarajevska Šestorka u svom prvom kantonalnom mandatu imenovala vršiteljicom dužnosti direktorice Televizije Sarajevo.

„Da li će nakon istorijskog uspjeha primjene doniranih vakcina na Zetri 'najbolja od svih vlada' u istoriji vladanja 'najvažnijim' kantonom učiniti išta iz oblasti liječenja covid i drugih oboljenja (ima na primjer hroničnih bolesti, nije zivot polje preći kao ni što mandat nije podijeliti donaciju). Konkretno me zanima da li će i kada početi regularna nabavka clexana i da li i za njega treba neki kovaks ili njemu srodan mehanizam. Ta raskošna nesposobnost koju još prati arogancija su nepodnošljivi“, napisala je Ljevak na svom Facebook profilu početkom ove sedmice.

Kada jedan od naijstaknutijih kadrova takozvane kantonalne alternative vlast koja ju je ne tako davno imenovala na važnu poziciju prozove za „raskošnu nesposobnost praćenu arogancijom“ to zaista pokazuje šta svijet misli o inšallah vladi Elmedina Konakovića i njegovih satelita.

Podsjetimo, kratkotrajni mandat Kristine Ljevak na Televiziji Sarajevo ostao je upamćen po tome što je Televizija Sarajevo 11. jula, na dan dženaze Bošnjaka pobijenih u genocidu 1995. godine emitirala film „Tužitelj, branitelj, otac i sin“, jedan od medijskih poduhvata osmišljenih za negiranje genocida.