Danas je poseban dan za Elmedina Konakovića i nekoliko njegovih (polu)profesionalnih pratilaca na društvenim mrežama. Napisao je samozvani lider opozicije post na Facebooku u kojem nije spomenuo SDA, Bakira Izetbegovića ili njegovu suprugu! Niti je koristio riječi poput prestrašno ili prepošteno. Naružio je Konaković danas predsjednika FS BiH, Vicu Zeljkovića i dao podršku predsjedniku Veleža, Šemsudinu Hasiću.

Čekamo da vidimo hoće li mu post lajkati Irma Baralija i Boška Ćavar.

Kako ne radi ništa drugo osim piskaranja po mrežama i čekanja koji će ga televizijski kanal ugostiti u svom porogramu, Konaković je i juče napisao jedan urnebesan post. U njemu stoji ovo: “Radna posjeta i razgovor sa načelnikom Nerminom Muzurom i vijećnicima Narod i Pravda Ilidža.  Ekipa koja je preuzela jednu od najkorumpiranijih opština u BiH i za kratko vrijeme potpuno promijenila ambijent u kojem radi javna uprava. Štedili na platama i ličnim primanjima, povećali stavke bitne građanima.”

Kako opština može biti korumpirana (valjda je korumpirano rukovodstvo) zna samo Konaković, kao što valjda zna šta je plata a šta lična primanja i kako se na njima štedi a šta je bitno građanima.

Dok čekamo da se upale bageri koji se, kako neki dan reče, ne gase po Ilidži, moramo podsjetiti kako to izgleda kada u tom sarajevskom predgrađu Konaković i Muzur odluče promijeniti ambijent.

Dakle, prvi je slučaj porodičnog zapošljavanja Muzurovog pomoćnika Benjamina Meška koji ima iskustva u mijenjaju ambijenta jer mu je NIP već treća-četvrta partija u općinskoj karijeri.

Njegova dajdžinica je Nermina Memić (“tagovana” uredno u Konakovićevom postu), vijećnica stranke Narod i pravda u Općinskom vijeću Ilidža, koja je na proteklim izborima bila na broju dva liste te stranke za Općinsko vijeće. Benjamin Mešak je sa mjesta pomoćnika načelnika za privredu i finansije iz Općine Novo Sarajevo prebačen na poziciju pomoćnika načelnika za finansije u Općini Ilidža.

Drugi je slučaj upošljavanje preko kumskih veza. Naime, u Općinu Ilidža je zaposlena i Lejla Abazović, rođena Lihovac, sestra Faruka Lihovca, kojem je Nermin Muzur vjenčani kum. Lejla Abazović je sa mjesta stručne saradnice za pitanja mladih u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS prebačena u Službu za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje Općine Ilidža.