U određenim dijelovima Evrope krajnja desnica nastavlja širiti svoju moć i utjecaj. Mađarska je na vrhu liste zemlja koje imaju veliku procent parlamentaraca iz ovog političkog bloka. Fidesz Viktora Orbana odnio je uvjerljivu pobjedu na parlamentarnim izborima u zemlji 2022. godine, osiguravši čak 59 posto mjesta u parlamentu.

Poljska je također doživjela populistički šok u proteklih nekoliko godina, s ultrakonzervativnom strankom Pravo i pravda (PiS) koja je osvojila 51 posto mjesta u parlamentu 2019. godine

Krajnje desničarske stranke došle su na vlast 2017. i 2018 godine u Austriji (FPÖ) i Italiji (Lega Mattea Salvinija), koja ima 21 posto mjesta u italijanskom parlamentu. Austrijski FPÖ je od tada zabilježio nagli pad popularnosti i od 2019. godine predstavlja samo 17 posto svog parlamenta, u poređenju sa 28 posto u 2017. godini

Španska krajnja desnica, koju predstavlja Vox, drži oko 15 posto mjesta u parlamentu. Sličan udio kao i Nacionalni savez (RN) u Francuskoj.

U Belgiji flamanska nacionalistička stranka Vlaams Belang trenutno ima 12 posto, dok je u Njemačkoj AfD pao na 11 posto nakon gubitka 11 mjesta na saveznim izborima 2021. godine.

Stranke koje se navode u grafikonu grupirane su zajedno zbog dijeljenja sličnih ideologija o nacionalizmu, socijalnom konzervativizmu i imigraciji te se smatra da su na krajnjoj desnoj strani evropskog političkog spektra.

(Izvor: Statista)