"U Potočarima riječi gube na značaju, jer je ovdje balkanska istorija progovorila najstrašnijim krikom. Pola vijeka nakon Holokausta ovdje je još jednom ubijena evropska civilizacija. Ostaje nam jedino da s neizmjernom tugom čuvamo sjećanje na nedužne žrtve genocida i da žalimo što smo savremenici najvećeg zločina u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. To nas obavezuje da ne dozvolimo reviziju istine o velikom srebreničkom stradanju. Mir njihovim dušama. Da se nikada ne ponovi", napisao je Đukanović.

U Potočarima na obilježavanju 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice danas prisustvuje brojna delegacija Crne Gore koju predvodi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, a u kojoj su i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović, reis Islamske zajednice Crne Gore Rifat Fejzić, brojni poslanici...

Delegacija Skupštine Crne Gore predala je kopiju Rezolucije o genocidu u Srebrenici koja će biti postavljena u Memorijalnom centru Potočari, a koju je nedavno usvojila Skupština Crne Gore.