Košarkaški klub Bosna iz Sarajeva uputio je putem svoje zvanične Facebook stranice poruku gradonačelnici Sarajeva, Benjamini Karić.

Naime, iz Bosne zamjeraju aktuelnoj gradonačelnici što nije ispunila obećanje i posjetila klupske prostorije iako je za tu priliku čak tražila da joj čelnici kluba uruče dres sa njenim imenom. 

Poruku KK Bosna prenosimo u cjelosti:

Kažu ko čeka, taj i dočeka, ali realnost je drugačija. Nakon niza upućenih poziva, poruka, emailova i javnih oglašavanja kada su u pitanju gradske, opštinske i kantonalne vlasti, dužni smo objasniti javnosti zašto to i radimo transparentno, jer se evidentno ne radi o slučajnosti, nego o namjeri.

Iz godine u godinu se suočavamo sa euforičnim "obećanjima" kako treba podržati KK "Bosna" , kako je ona simbol grada i države i kojoj se mora pomoći, kako će se izdvojiti finansije (pa čak dobijemo i usmeno iznos)...od kojih se gotovo niti jedno ne ispuni.

Skoro tri mjeseca, čekamo na obećanu posjetu Gradonačelnice grada Sarajeva. Naglašavamo, POSJETU !

Kako bi svima bilo jasnije o čemu se radi, gradonačelnica je insistirala na dresu sa njenim prezimenom koji bi joj bio uručen (da je došla) još prije ramazanskog Bajrama.

Prođe jedan, prođe i drugi Bajram...a mi još uvijek čekamo.