Emina Tulić kćerka je dramskog umjetnika Nermina Tulića. I kćer i otac su vrlo aktivni na društvenim mrežama. Kćerka Tulić je nedavno privukla pažnju svojim postom u kojemu ona izražava mišljenje da bi u „slučaju Izetbegović najbolji scenario bio Ceausescu, Rumunija 1989“ pritom objasnivši da misli na „pogubljenje“.

Nakon negativnih reakcija javnosti na komentar u kojemu je pozvala na nečije pogubljenje, kćerka Tulić je u svoju obranu napisala novi post u kojemu izražava zadovoljstvo što je u društvu Edina Zubčevića, Ivane Marić, Senada Hadzifejzovića, Dragana Stevanovića, Josipa Pejakovića, Senada Pećanina, njenog tate Nermina Tulića i ostalih BiH veličina.

Međutim, nije potrebno ići u daleku 1989. godinu da bi se našli odgovori na tešku kriminalnu radnju poticanja na ubistvo, dovoljno je na aktuelnoj web stranici Opće bolnice Abdulah Nakaš ući u rubriku „Pisma čitatelja“ i pročitati šta je 2014. godine tata Tulić pisao o prof. dr. Sebiji Izetbegović. Vjerovali ili ne tata Tulić se prof. dr. Izetbegović obraća sa velikim zadovoljstvom i poštovanjem te poručuje da to javno govori jer mu je dosta „svjetskih“ laži i priča.

23. januar 2014.

Poštovana gospođo Izetbegović,

Sa velikim zadovoljstvom i poštovanjem želim da Vama, kao i kompletnom medicinskom osoblju Opće bolnice, zahvalim na pažnji koja mi je pružena tokom liječenja na intenzivnoj njezi hirurgije /biću slobodan pa reći/ moje bolnice. Ipak je to bolnica u kojoj sam proveo najteže dane moga života, al' i najljepše, jer su se u tadašnjoj vojnoj bolnici u toku opsade rodile moje dvije kćerke.

Fasciniran sam, ponavljam, fasciniran sam odnosom medicinskog osoblja prema pacijentima, jer istu pažnju je imao svaki bolesnik koji je tu ležao kao i ja. I da znate da to javno govorim jer mi je dosta "svjetskih " laži i priča. Jednom kad se sretnemo ispričaću Vam prekrasne impresije tokom mog liječanja, jer ipak ja bolje pričam nego što pišem!

S poštovanjem i srdačan pozdrav Vama i svim mojim ljekarima, mojim sestrama, mojoj "braći" i mojim čistačicama Opće bonice.

Nermin Tulić