Utakmicom Portugala i Švajcarske sinoć je kompletirana osmina finala Svjetskog fudbalskog prvenstva u Kataru, čime su postali poznati svi četvrtfinalni parovi, javlja Anadolu Agency (AA).

Portugalci su odigrali fenomenalnu utakmicu i sa 6:1 deklasirali rivala te se u četvrtfinalu priključili Maroku, koji je nekoliko sati ranije priredio najveće iznenađenje osmine finala i nakon boljeg izvođenja penala eliminisao Španiju.

U četvrtfinale, uz Portugal i Maroko, ranije su se plasirali Argentina, Holandija, Engleska, Francuska, Hrvatska i Brazil.

Parovi četvrtfinala su: 9. decembar: Hrvatska – Brazil (16 sati), Holandija – Argentina (20); 10. decembar: Maroko – Portugal (16), Engleska – Francuska (20).

Polufinalni dueli Mundijala na rasporedu su 13. i 14. decembra, a oba duela počeće u 20 sati po srednjoevropskom vremenu. Sastaće se pobjednici duela Holandija – Argentina i Hrvatska – Brazil te Maroko ili Portugal protiv Engleske ili Francuske.

Finale Svjetskog prvenstva u Kataru zakazano je za 18. decembar na stadionu Lusail s početkom u 16 sati. Dan ranije na stadionu Khalifa za treće mjesto igraće poraženi polufinalisti, također, s početkom u 16 sati.