Kasim Softić novi je urednik programa Televizije BIR.

Kako je objavljeno na stranici Preporoda, Softić je izrazio zahvalnost i zadovoljstvo što je dio tima BIR televizije, te istakao da ima obavezu da radi na afirmaciji vrijednosti svega onoga što je misija Televizije BIR na medijskom tržištu u Bosni i Hercegovini.

"BIR televizija u dosadašnjem radu je napravila golem korak u smislu u kojem je ona pozicionirana i kako je njena uloga definirana osnivačkim aktima. Pred svima nama je u nastavku obaveza da napravimo golemi iskorak, i kvalitativno i kvantitativno, a za šta posjedujemo i ljudske i materijalne i evo, stvaramo i tehničke preduvjete, da to i ostvarimo", kazao je Softić za Televiziju BIR.

Kao novi urednik govorio je i o budućim planovima razvoja BIR televizije.

"Prvi od koraka koje imamo u planu je proširenje našeg programa, odnosno, prelazak na cjelodnevno emitiranje. Dakle, na 24 sata emitiranja programa BIR televizije. Već smo napravili potrebne pripreme i evo, uveliko radimo na realizaciji tih naših planova. U najskorije vrijeme naši gledatelji će moći u svako doba dana i noći pratiti program BIR televizije", kazao je Softić.

Direktor Media centra Islamske zajednice u BiH Amir Sakić izrazio je zadovoljstvo izborom novog urednika koji ima bogato iskustvo iza sebe i koji će značajno osnažiti tim Televizije BIR.

Televizija BIR je porodična televizija s islamskim vrijednostima i platforma putem koje Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini ostvaruje kontakt sa muslimanskom i bosanskohercegovačkom javnošću.