Šokirane su samo Sarajlije koje su glasali za trojku, a koje su oduševljene Fortom, koje gledaju u Satlera kao uzvišeno biće, koji čekaju delegaciju EU da ih izbavi iz ralja primitivizma, nepotizma, korupcije i sl. i koji ne mogu više da podnesu režim.

Sada su šokirani jer ko je sada mogao da dozvoli bijele prozore koji liče na PVC. Da otjerali su ljetos i Komisiju za očuvanje nacionalnih spomenika i Federalnu inspekciju kada smo tražili da se zatvori gradilište jer se ne radi o tehničkom održavanju nego o ozbiljnom poslu rekonstrukcije jednog od najznačajnijih objekata iz Austrougarskog perioda. Otjerali su tako što su sami zatvorili vrata gradilišta da inspekcija ne bi mogla djelovati.

Da radi se o poslu delegacije EU na čijem je čelu gospodin Satler. I onda može sve mimo procedura. Može kod EU trojke. Mogu se milioni za ovakve poslove dodjeliti direktno firmi iz Srbije bez kontrole, projekata i odobrenja. A našim nejmarima pokazati put za Njemačku.

Satler u Sarajevu za druge – Šalter u Njemačkoj za naše!

Zato neka delegacija EU zna da su zabrinuti samo glasači trojke, a ostali su zapravo ljuti. EU korupcija koju provodite ovdje pod parolom borbe protiv iste, trajat će onoliko koliko bude trajala i trojka koju ste stvorili i nametnuli prevarenim glasačima.

Kapidžić Faruk dia