U predizborno vrijeme uobičajno da se stranke bore za naklonost birača i kroz spotove, pjesme i himne ako ih još nemaju.
 
Umjetnost je vrlo zahtjevno polje gdje političke stranke sa različitim uspjehom predstavljaju svoje ideologije, programe, cilje, vrijednosti...
 
Dr. Faruk Kapidžić, kandidat SDA na oktobarskim izborima za Skupštinu Kantona Sarajevo dao je svoj komentar na predizborne spotove SDA i drugih stranaka.
 
Njegov Facebook status prenosimo u cjelosti: 
 
"Naša Stranka" može biti "Vaša" ali zemlja “NE MOŽE”
 
Dezerteri ne mogu upravljati niti jednom zemljom na svijetu pa neće ni ovom. Samo nevaspitan, bezobrazan i bahat insan može pobjeći sa svoje rodne grude, reći nije to moj rat, ne pripadam ovim ljudima, nisam iz tog naroda i šta me briga šta će biti sa istim, a onda kada taj ponosni narod iskrvari, izgine i krv propiša za komadić svoje zemlje ovaj mu dođe iz bijelog svijeta i bez trunke stida stavi se na plakat i pjeva “ovo je moja zemlja” i ja ću da vas vodim u bolju predratnu budućnost kao da se ništa nije desilo.
 
Damiri i Denisi raznih prezimena kao i Forte, Čampare, Zvizdići i Kojovići različitih imena, niste bili tu kada smo životima branili ovaj komad brdovitog Balkana i zbog toga već decenijama vam ne uspijeva da ovladate ovim brdima i ovim ljudima. Koliko god snishodljiva inteligencija i kupljeni profesori šutili na pojavu želje nekih za dezerterskim vladanjem, a neprijateljski mediji grmili hvalospjeve o istim, građani su svjesni da takvi samo misle na sebe, kako onda tako i sada.
 
Ipak dali su takvim priliku u Kantonu Sarajevo i sada skupa čekamo oktobar da u istom svane dan.
 
Faruk Kapidžić dia
 
</>