Ambicije mnogih su daleko ispred mogućnosti istih. Uz nizak izborni prag od tri posto i mnoštvo ambicioznih nula, imamo pojave mnoštva “predsjednika” i isto toliko njihovih stranaka koje su napravili da bi bili premijeri. Priključili su im se slični koji bi da budu ministri, direktori, funkcioneri...

Uglavnom okupili su se, više manje, ljudi koji nemaju svoju struku. Žive od političke funkcije i budžetskog novca. Svako može biti sve. Slagali su sebe da su jedini koji su potrebni ovom društvu. Bitno je slagati sebe, jer kada slažeš sebe nemaš više osjećaj da lažeš druge. Onda je sve lakše. Uz neograničen medijski prostor poznatih medija i servilne voditelje istih budući “premijeri” sa šakom glasova uvjerljivo odgovaraju na sva pripremljena pitanja bilo da ne govore istinu ili da je samo iskrivljuju.

Predsjedništvo su svi skupno i dobro organizovani od stranog faktora uspjeli “odraditi”. Mentori i investitori su samo djelimično zadovoljni. Sada im predstoji da “premoste” za njih iznenađujući i razočaravajući rezultat na svim nivoima vlasti. Na redu je Federacija i ponovno aktiviranje svih mogućih i nemogućih “respiratora”.

Ide ponovno svakodnevno medijsko ispiranje Bošnjačkog mozga, sve dok sami i sa osmjehom ne pristanemo na “Šmitovani” aparthejd i “Dinodritan” vladu.

S poštovanjem,
Faruk Kapidžić dia