Strah.

Strah je pojava koja kod živih bića razvija energiju koja se koristi za odbranu od bilo kakve nadolazeće opasnosti. Što je opasnost veća to je i energija za reakciju odbrane veća.

Postavlja se pitanje koga je strah da SDA bude dio Federalne Vlade i zašto?.

Količina energije u posljednjih šest mjeseci koju troše bivši kadrovi SDA skupljeni u NiP-u govori da se radi o bolesnom strahu od prisustva SDA u vlasti na Federalnom nivou. Spremni su na sve od potkivanja do šamaranja. Zašto? Zato što su bili u SDA na funkcijama i znaju šta su tada radili. Za njih je jasno. Veliki strah - velika energija.

Čega je strah svih ostalih?

Čega je toliki strah pojedinih novinara, poznatih kvazi analitičara, kulturnih radnika, ponekih profesora, jednog akademika i mnogih drugih koji su dobili nevjerovatnu energiju za otimanje glasačke volje većine birača i izbacivanje ubjedljivih pobjednika iz svakog dijela vlasti na bilo koji način.

Tolika količina energije kod tih pobrojanih političkih „aktivista“ raznih profesija pretvorena u već prepoznatljivu mržnju nije primjećena nikada u njihovim životima kada je država ugrožena, a jedini strah za njihovu sudbinu predstavlja SDA „tortura“ koja ih je hranila godinama. Ne boje se takvi ni Dodika, ni Vučića, ni Milanovića, ni Čovića ali se smrtno boje pročišćene i bolje SDA.

Dok se SDA i DF boje nestanka države pogrešnim potezima nedoraslih polupolitičara i „ucijenjenih“ političara, svi gore pobrojani se boje nestanka sistema kojeg su zajedno sa kadrovima svih političkih partija davno nekada napravili. Sistemom donacija, subvencija, nepostojećih i nepravdanih projekata, nezakonitih izmjena planova, nelegalnih dozvola, namještenih tendera, silom iskontrolisanih javnih rasprava i raznih drugih načina izvlačenja budžetskih para od kojih ste svi vi borci za „promjene“ i izbijanje jedne noge tronožca, živjeli kao „bubreg u loju“.

Sada kada su vam mnogi visokorangirani i niskorangirani kadrovi s kojima ste to radili otišli iz SDA, strah je razumljiv. Zato ispaljujete sve laži koje imate vrlo precizno samo na one kadrove u SDA koji se bore da se takva SDA od prije 15 godina nikada više ne ponovi. Precizno gađate samo najpoštenije u SDA koji neće da šute, a takvih je sve više jer vas se više ne boje...

Nakon skoro tri godine uspjeli smo razbiti šutnju poštenih i zbog toga izgovorena istina vaš strah polako pretvara u paniku...

Panično svoj stvarni strah od formiranja Federalne vlasti u kojoj će biti SDA pretvarate u imaginarni strah SDA od ne sudjelovanja u istoj.

Panično prizivate strane demokratske predstavnike da ne dozvole demokratiju i implementaciju demokratske volje većine.

Panično govorite i da su moji tekstovi naručeni.

Hrana u restoranu se naručuje, a tekstovi se pišu. I jedno i drugo uvijek radim sam kad sam gladan istine...

S poštovanjem svima koji iznose istinu i zbog toga trpe torturu režima.